Ara Castells 13/09/2018

L'espot de l'Hospital Sant Joan de Déu es farà un altre dia amb la presència dels Bordegassos i altres colles

L'Hospital considera l'afer un malentès i diu que la productora havia vetat la colla vilanovina amb un criteri creatiu

Ara
2 min
Els Bordegassos de Vilanova completen la seva primera clàssica de vuit -3d8, 4d8, 2d7- de la temporada

BarcelonaAquest matí de dijous els Bordegassos de Vilanova i la Geltrú han emès un comunicat en què expliquen que la productora que realitza un espot de l'Hospital Sant Joan de Déu en favor del càncer infantil els ha vetat perquè duen la camisa de color groc. L'anunci publicitari està destinat a recollir fons per al nou Pediatric Center de l'hospital.

En el comunicat, la colla explica que la proposta els va arribar fa uns mesos i, tot i que hi havia uns requeriments de per a la gravació que no eren senzills (volum de persones, realització del castell, hores de rodatge...), van acceptar la proposta i fins i tot van cancel·lar una actuació que tenien prevista per al mateix dia.

Però fa poc la colla va rebre una notificació de l'empresa responsable de la realització de l'espot en què els deien que hi havia un problema "innegociable": el color de la camisa. Els Bordegassos han reaccionat: "Independentment que el groc sigui el color de la lluita contra el càncer infantil, i independentment que els Bordegassos de Vilanova triéssim el groc en el moment de la nostra fundació, l'any 1972, es veu que aquest color, avui, deu ofendre a algú". En el mateix sentit, diuen que com a colla no són "aliens a tot el que està passant al nostre país". "Com que suposem que aquesta aversió al nostre groc no deu ser perquè ens representi a nosaltres o a la lluita contra el càncer infantil, tan sols ens queda pensar que se'ns discrimina perquè algú podria arribar a relacionar el nostre groc amb la demanda de llibertat per als presos polítics", afegeixen.

Finalment els Bordegassos lamenten que se'ls hagi vetat a l'hora de rodar aquest espot, i afirmen que no poden acceptar que se'ls proposi canviar el color de la camisa: "I encara menys per una fòbia al que pugui representar, avui, a Catalunya, el color groc".

Un cop la polèmica ha arribat a l'Hospital, el centre s'ha posat en contacte amb la productora, que els ha comunicat que s'havia produït un malentès, i que a la colla vilanovina se l'havia vetat amb un criteri creatiu. En una nova proposta de la productora es rodarà l'espot un altre dia –inicialment s'havia de rodar aquest dissabte–, amb la presència dels Bordegassos de Vilanova entre altres colles castelleres. Els del Garraf ho han acceptat i s'han mostrat disposats a trobar un forat a l'agenda.

stats