Microsites 13/08/2016

Cal Figarot esdevé un banc de proves casteller

L'actuació celebrada a Vilafranca del Penedès ha mostrat l'estat de forma d'alguns dels objectius de les colles que hi han pres part

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Vilafranca completen el 4d9f amb un folre reduït a la diada de Cal Figarot

Vilafranca del PenedèsNo totes les diades de l'estiu casteller s'han de llegir en clau de gamma extra. Amb la festa major de la Bisbal del Penedès a dos dies, els Castellers de Vilafranca han aprofitat la diada de Cal Figarot per preparar les seves construccions de cara a la diada de Sant Fèlix. Els seus castells han mostrat folres reduïts i han aprofitat l'actuació per fer una prova de quatre de deu amb folre i manilles. Els han acompanyat la Colla Joves Xiquets de Valls, els Castellers de la Vila de Gràcia i els Minyons de l'Arboç, que també han treballat amb vista al futur.

La diada de Cal Figarot ha vist avui una versió alleugerida dels castells dels Castellers de Vilafranca. Els verds han treballat els dos castells bàsics de nou, el tres i el quatre de nou amb folre, i el dos de vuit folrat amb ajudes reduïdes, de cara a la preparació de les construccions emmanillades. Tant el tres com el quatre han generat bones sensacions. Tot i els lleugers tremolors normals en aquest tipus d'estructures, la colla penedesenca ha dominat totes les seves construccions sense problemes.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha superat un repte important que suposava descarregar el tres de nou amb folre després de fer llenya a Llorenç del Penedès. El castell ha notat els canvis obligats i els nervis de tornar-hi després d'una caiguda, si bé s'ha saldat amb èxit i aquesta era la part més important per a la moral dels vallencs. Han descarregat el dos de vuit amb folre, després d'una sotragada important en l'inici del descens, i han mostrat un esvelt i lleuger quatre de vuit que apunta maneres per esdevenir castell de gamma extra.

A una setmana de la seva festa major, els Castellers de la Vila de Gràcia han volgut sumar el primer castell de nou pisos després de les vacances. La falta de ritme ha provocat desajustos als pisos mitjos i l'estructura s'ha desmanegat en pocs segons i ha defallit quan es disposaven a col·locar-hi el pis de dosos. Han hagut de reformular l'actuació, optant per les dues estructures bàsiques de vuit i aparcant també el dos folrat, que han acabat substituint pel de set pisos.

Molt justos d'efectius, els Minyons de l'Arboç han volgut seguir sumant castells de set pisos. Han segellat un tres de set més que correcte i han completat un quatre que durant el descens s'ha estirat lleugerament. Han optat pel quatre de sis amb agulla per completar les seves rondes de castells i han girat l'espadat en alliberar-lo.

La diada no ha vist grans espadats. Els Castellers de Vilafranca han simultaniejat un pilar de cinc caminat al balcó del Figarot amb vuit espadats de quatre. La Colla Joves Xiquets de Valls ha optat pel pilar de cinc i els graciencs pel vano. Els Minyons de l'Arboç han descarregat el pilar de quatre sense l'acompanyament de les gralles.

En acabar l'actuació, els Castellers de Vilafranca han fet una prova de quatre de deu amb folre i manilles en la qual han col·locat el pis de sisens sense problemes. Els Castellers de la Vila de Gràcia també han volgut fer un assaig, en el seu cas, del quatre de nou amb folre que volen provar a la diada de la seva festa major. També hi han col·locat el pis de sisens.

Minyons de l'Arboç: 3d7, 4d7, 4d6a, P4

Castellers de Vilafranca: 3d9f, 2d8f, 4d9f, P5, 8 P4

Colla Joves Xiquets de Valls: 3d9f, 2d8f, 4d8, P5

Castellers de la Vila de Gràcia: i 3d9f, 4d8, 3d8, 2d7, P4, P5, P4

stats