Ara Castells 20/06/2019

El Canal 33 reemet el documental 'No plorar mai', amb presència dels Castellers de Barcelona

La peça narra la història de dos nens angolesos que viatgen a Barcelona per operar-se de les cames

Guillem Andrés
1 min
El Canal 33 reemet el documental "No plorar mai", amb presència dels Castellers de Barcelona

BarcelonaEls castells són símbol d'integració, solidaritat, superació, treball en equip... Tots aquests valors es veuen totalment reflectits en el documental 'No plorar mai', que narra la història de la Cassinda i el Romeo, dos nens angolesos que viatgen a Barcelona per operar-se de les cames i poder tornar a caminar. En tot aquest periple, a més, apareixen els Castellers de Barcelona gràcies a la Rosa i el Sebastián, un matrimoni que va atendre la Cassinda durant la seva estada a Catalunya, i diversos membres de la colla.

El documental va ser rodat al llarg de sis anys i relata tant la visió de la família dels nens com el procés mèdic a la capital catalana i la seva vida a Angola uns anys més tard. En els 55 minuts de durada de la cinta queda plasmada la complicitat que es genera entre ells i els Castellers de Barcelona. Tot i portar una pròtesi, el Romeo va poder complir el seu somni de fer un petit castell a l'assaig. Més enllà de la bona rebuda a Catalunya, els de la camisa vermella també van ajudar la Cassinda i el Romeo en la construcció d'una nova casa a Angola després de patir un desallotjament.

El documental es va estrenar el 2012 amb la producció de Tengotwo i Liora Films, en coproducció amb Televisió de Catalunya, i compta amb la col·laboració de l'Institut Català de les Empreses Culturals de la Generalitat de Catalunya (ICEC). Es podrà veure aquest dissabte a les 22:45 h pel Canal 33.

stats