Ara Castells 05/07/2017

El casteller lesionat diumenge a Figueres evoluciona favorablement

La caiguda d'un pilar de cinc de la colla castellera local va obligar a hospitalitzar un dels seus membres com a conseqüència d'un traumatisme cranioencefàlic

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Figueres descarregant un 5d7 en la diada de la Santa Creu

BarcelonaLa Colla Castellera de Figueres ha volgut fer públic un comunicat tranquil·litzador després que el diumenge 2 de juliol calgués hospitalitzar un membre de l'agrupació com a conseqüència de la caiguda d'un pilar de cinc en la diada de Sant Pere, que va tenir lloc a Figueres. En el text publicat, la formació trasllada tot el seu suport al casteller, que va patir un traumatisme cranioencefàlic, si bé informa que la seva evolució a hores d'ara és favorable.

La jornada va començar amb molt bon peu per a la formació local, que va descarregar tres castells de la gamma alta de set, el cinc, el tres amb el pilar i el quatre amb el pilar. Va ser en el seu punt final, quan la Colla Castellera de Figueres es disposava a acomiadar-se de la plaça amb un pilar de cinc, quan l'espadat dels de la camisa morada va acabar fent llenya durant la descarregada i el casteller que es trobava al tercer pis va caure fins a la pinya, d'on va sortir rebotat i va impactar finalment amb el terra. Malgrat la caiguda, la formació empordanesa assegura que la distribució dels seus castellers era correcta tant a la pinya com a l'últim cordó -l'encarregat d'estar atent a qualsevol caiguda-; també afirma que caldrà analitzar els fets amb l'esperit de reduir el risc de cara al futur en exercir la seva activitat.

La directiva de la formació de Figueres ha aprofitat el comunicat per agrair la col·laboració dels membres del dispositiu sanitari, tant de les mateixes colles que es trobaven a plaça -els Marrecs de Salt, els Esperxats de l'Estany i els Xerrics d'Olot- com dels professionals desplaçats en el moment de l'accident. Així mateix, ha volgut fer palès que en tot moment es van seguir els criteris i les recomanacions que estableix la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya en aquesta matèria.

Donades les característiques de la patologia, el casteller accidentat va ser derivat a l'Hospital Josep Trueta des de l'Hospital de Figueres, on va ser atès inicialment.

Si bé l'accident va suposar conseqüències greus per a l'accidentat, la Colla Castellera de Figueres ha qualificat la lesió com un fet fortuït, del tot extraordinari dins el món casteller i de la mateixa colla. El darrer cordó de la pinya, el de seguretat, va mostrar-se atent en tot moment a la possibilitat d'una caiguda, si bé no va poder aturar el terç a causa del seu pes i de la velocitat obtinguda durant la caiguda, de poc més d'un metre d'alçada fins a la pinya i al voltat d'un metre i mig des d'aquesta fins al terra.

stats