Ara Castells 14/11/2015

Les colles castelleres situades en territori francès se solidaritzen amb les víctimes dels atemptats

Els Pallagos de Conflent renunciaran a actuar a la diada dels Castellers del Riberal, si bé han anunciat que alçaran un pilar de quatre de dol

Ara
2 min
Dos dels actes de les Diades Airenovenques han estat anul·lades en suport de les víctimes dels atemptats de París. AIRENOU DE BAÓ

BarcelonaEn conèixer divendres l'esgarrifosa notícia dels atemptats que acabava de patir París, els perfils oficials de molts castellers i de diverses colles castelleres van recordar-se de les agrupacions de la Catalunya Nord, i molt especialment de la nova formació dels Castellers de París. Conscients de la preocupació, els parisencs han publicat avui una breu nota en la qual han anunciat que tots els seu membres es troben bé i han transmès el seu condol més sincer a les famílies de les víctimes.

El comunicat dicta: “Després de moltes trucades, hem comprovat que tots els membres de la colla estem bé! Moltíssimes gràcies per totes les mostres de suport que hem rebut d'arreu, ens reconforten molt en aquests moments tan tristos”.

L'única actuació programada a l'altra banda de la frontera, les Diades Airenovenques, que tanquen la temporada dels Castellers del Riberal, penja a hores d'ara d'un fil. El representant de la colla de Baó, Hervé Pi, ha comunicat avui que si la jornada no es prohibeix des de la Prefectura els actes seguiran endavant. “Nosaltres també som solidaris”, explica, “però pensem que la vida continua malgrat tot”, i apunten que “no hem de renunciar a res per culpa d'uns terroristes”. Tot i així, els artistes Pere Figueres i Pascal Comelade, que havien de protagonitzar un concert dissabte a la nit en el marc de la festa, han anul·lat l'actuació, així com el correfoc que també s'havia programat.

Els Pallagos de Conflent, una de les dues colles que havien de compartir plaça amb els del Riberal, han anunciat la seva renúncia a alçar castells. La colla més jove de la Catalunya Nord ha decidit mostrar el seu suport a les víctimes plantant un pilar de quatre de dol, que es durà a càrrec sense l'habitual so de les gralles i els tabals. Després acompanyaran les altres colles si decideixen fer la seva actuació, si bé ho faran sense intentar cap altre castell. Al llarg d'aquest dissabte a la nit s'ha sabut que els Vailets de l'Empordà, la tercera formació del programa, ha decidit que no es desplaçarà fins a la Catalunya Nord; així doncs, els Castellers del Riberal actuaran en solitari.

Així mateix, la diada dels Vailets de Gelida, celebrada aquesta tarda, ha començat amb els pilars de dol de les tres formacions que han protagonitzat l'actuació i dels Xicots de Vilafranca, que s'hi han volgut sumar.

stats