Microsites 10/07/2016

Els Castellers d'Andorra s'aboquen al Tour de França

La formació castellera vol aprofitar la projecció mediàtica de la gran volta ciclista per fer-se veure arreu del món

Ara
2 min
El castell més valuós de la diada del Tour ha estat el 4d7a dels Castellers de la Sagrada Família

AndorraUna gran diada castellera, la rebuda del gran grup i un reportatge per a la televisió France 3 és la gran aposta dels Castellers d'Andorra pel Tour de França al seu pas pel veí país dels Pirineus. La formació andorrana va convidar ahir els Castellers de la Sagrada Família i els de Sant Feliu per alçar junts els seus castells a Ordino. Avui esperaran l'arribada de la cursa a la mateixa ciutat, on tenen previst fer diversos pilars de quatre, i dimarts es posaran en marxa a Escaldes-Engordany per alçar algun espadat més durant una entrevista pactada amb France 3, la televisió encarregada de l'emissió del Tour per a tot França.

L'actuació d'aquest dissabte no va poder veure la millor cara de la colla amfitriona, que va fer llenya en provar el segon tres de sis aixecat per sota del seu historial. En reiniciar l'actuació els de la camisa bordeus van haver de desmuntar el tres de sis i només van poder sumar un castell i els pilars de quatre d'inici i de comiat. La dels Castellers de la Sagrada Família va ser la colla més destacada gràcies a les dues construccions bàsiques de set, el tres i el quatre, i al quatre de set amb agulla. No va estar gens malament l'actuació dels Castellers de Sant Feliu de Llobregat, que van estrenar d'una sola tacada tres dels seus millors castells de l'any, el cinc de sis, el tres de set i el quatre de sis amb agulla.

Avui el Tour arriba a la seva cita catalana i andorrana. La novena etapa de la cursa ciclista sortirà de Viella i s'acabarà a Ordino. Els Castellers d'Andorra tenen previst rebre els ciclistes amb els seus pilars de quatre.

Després d'un dia de descans, el gran grup tornarà a rodar dimarts en una etapa que sortirà d'Escaldes-Engordany. La formació castellera esdevindrà un dels protagonistes que completen les retransmissions de France 3, la televisió oficial del Tour per a l'estat francès.

Castellers d'Andorra: P4, i 3d6xs, id 3d6, 4d6, P4, P4

Castellers de la Sagrada Família: P4, P4, 3d7, 4d7a, 4d7, P5

Castellers de Sant Feliu: P4xs, 5d6, 3d7, 4d6a, P4, P4

stats