Ara Castells 17/07/2016

Els Castellers de Barcelona llueixen un Raval de nou pisos

La plaça de la Gardunya s'afegeix a la vintena de places del màxim nivell de la Ciutat Comtal, la novena que estrena la colla de la camisa vermella

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Barcelona descarreguen el seu segon 3d9f de l'any al Raval

BarcelonaEl potencial de la ciutat de Barcelona segueix mostrant-se demolidor. Aquest cap de setmana ho han demostrat els Castellers de Barcelona en descarregar el tres de nou amb folre a la plaça Gardunya, un indret que encara no havia vist mai cap construcció d'aquest nivell i que esdevé la 21a plaça de nou de la ciutat. Amb aquest resultat, els de la camisa vermella han refet una moral tocada després d'un primer tram de temporada un pèl irregular pel que fa als resultats obtinguts.

A ningú li passa per alt la gran tasca que estan portant a terme aquesta temporada els Castellers de Barcelona per renovar els seus castells. Gairebé cada estructura que porten a plaça suma noves estrenes i això és un impediment important des del punt de vista resultadista. Aquest dissabte van centrar-se en l'objectiu de la jornada, alçar un castell de nou pisos a la festa major del Raval, i van tornar a ser efectius.

La colla va iniciar la seva actuació plantejant un repte important, el segon cinc de vuit de la temporada. I va deixar el tres de nou amb folre per al segon torn. Els barcelonins van haver de defensar l'estructura però van saber traslladar al Raval tota aquella feina feta en els darrers assajos. Van tancar la tercera ronda amb un quatre de vuit que incorporava nous canvis i que no els va permetre ni un instant de relaxació. La cirereta a una gran actuació havia de ser, esclar, el pilar de sis.

Després de descarregar el primer castell de vuit de l'any a la diada d'estiu dels Castellers de Sants, i amb només tres compromisos que els separen de les vacances, els Castellers d'Esplugues van aixecar el peu de l'accelerador i van optar pel cinc de set com a millor construcció. Els de la camisa blava van acompanyar el castell compost de les dues estructures bàsiques de set i van arrodonir l'actuació amb un pilar de cinc amb estrenes.

Els Castellers de Cerdanyola van unir per novè cop aquesta temporada el tres i el quatre de set demostrant que són construccions que han consolidat sobradament. En aquesta oportunitat, els van acompanyar el cinc de sis, l'única estructura que han pogut convertir en castell de la gamma alta de set aquest any. El seu pilar de cinc, força lleuger, va fer llenya després de l'aleta.

Castellers de Barcelona: 5d8, 3d9f, 4d8, P6, P4, P4

Castellers de Cerdanyola: 3d7, 4d7, 5d6, P5 c

Castellers d'Esplugues: 3d7, 5d7, 4d7, P5

stats