Ara Castells 23/07/2017

Els Castellers d'Esplugues trenquen el sostre casteller del Baix Llobregat

La formació de la camisa blava completa el primer tres de vuit de la seva història i arrodoneix la seva primera clàssica de vuit

Efren Garcia
2 min
Els Castellers d'Esplugues descarreguen el 3d8 en el seu primer intent

BarcelonaEl 6 de novembre del 1994, els Castellers de Cornellà van col·locar el llistó del Baix Llobregat en el punt més àlgid en descarregar el quatre de vuit en la seva diada de final de temporada. Des de llavors, només els Castellers d'Esplugues havien aconseguit igualar la fita, però encara cap altra colla de la comarca havia superat el sostre marcat pel carro gros. Avui els Cargolins han fet un nou pas endavant en assolir per primer cop en la seva història el tres de vuit, i ho han celebrat acompanyant-lo de les seves millors construccions i arrodonint la primera clàssica de vuit –tres i quatre de vuit més dos de set– blau marí.

La diada de Santa Magdalena i vuitè memorial David Carreras ha vist com la colla del Baix Llobregat superava a poc a poc els seus registres. Ha començat l'actuació descarregant el dos de set i ha deixat els castells de vuit pisos per al final. Després d'apuntar-se el segon quatre de vuit descarregat de la temporada, han provat per primer cop el tres de vuit, una construcció que feia molt de temps que preparaven. L'han bastit amb gran solidesa però amb els nervis habituals d'una estrena. El tres ha mantingut un lleuger tremolor durant tota l'execució i ha calgut fermar emocions en una descarregada lenta però efectiva. Al final la plaça ha esclatat en una gran celebració. Els Castellers d'Esplugues s'han apuntat el tres de vuit en el seu primer intent a plaça.

Els han acompanyat els Castellers de Cornellà i els de Sant Feliu. Els de Cornellà tancaven a Esplugues el seu primer tram de temporada i ho feien descarregant els dos castells bàsics de set i el tres de sis aixecat per sota. Enguany, la formació lila ja ha descarregat tres estructures de la gamma alta de set i el fet de pujar un pis més el castell alçat per sota podria ser un dels objectius de cara al segon tram. Els Castellers de Sant Feliu han aprofitat la cita per descarregar per primer cop enguany el tres de set, una construcció que van coronar per Sant Jordi a Olot i que suposa la primera estructura de set pisos completada enguany. L'han acompanyat del dos i del quatre de sis.

Castellers d'Esplugues: 3 P4, 2d7, 4d8, 3d8, V5, 5 P4

Castellers de Cornellà: P4, 3d7, 4d7, 3d6xs, P5

Castellers de Sant Feliu: P4, 2d6, id 3d7, 3d7, 4d6, P4

stats