Ara Castells 17/05/2019

Els Castellers del Poble Sec reben la Medalla d'Honor de Barcelona

El consell municipal ha reconegut la seva trajectòria com a entitat social i cultural del barri

Ara
1 min
7d7 dels Castellers del Poble Sec al Concurs de Castells 2018

BarcelonaEl món casteller, fruit de l'activitat que duu a terme i la implicació social que comporta, és una tradició que acumula força premis de reconeixement. Fins a nou colles castelleres, per exemple, han rebut la Creu de Sant Jordi que atorga la Generalitat de Catalunya. En un àmbit més local, alhora, els Castellers del Poble Sec també han rebut recentment el seu reconeixement.

En el cas dels de la camisa blau cel han rebut la Medalla d'Honor de Barcelona 2019, en el seu 20è aniversari, "en reconeixement de la seva trajectòria com a entitat social i cultural del barri del Poble-sec", tal com es va destacar en la darrera sessió plenària del consell municipal del present mandat. Els bandarres, per tant, es converteixen en la quarta colla castellera de la ciutat que reben aquest reconeixement, després dels Castellers de Barcelona, els Castellers de Sants i els Castellers de la Vila de Gràcia.

Els barcelonins tenen en les construccions de la clàssica de vuit els seus millors castells, tot i que el 2d7 no el descarreguen des del 2016 i el 4d8 i el 3d8 des del 2015. En la temporada actual tenen els bàsics de set com a millors castells.

Una altra colla que en les darreres setmanes també han rebut el reconeixement públic han estat els Torraires de Montblanc. En aquest cas han rebut un dels Premis d'Honor del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, amb motiu dels 25 anys de trajectòria que compliran a finals d'aquest 2019.

stats