Ara Castells 07/08/2016

Els Castellers del Riberal s'exhibeixen al seu màxim nivell

La formació de la Catalunya Nord va completar la millor actuació de la seva història dissabte a Millars, al Rosselló

Efren Garcia
2 min
Els Castellers del Riberal completen el 4d7a a Millars

BarcelonaLa festa major de Millars (Rosselló) a menys de 50 quilòmetres de la Jonquera, va veure dissabte com els Castellers del Riberal, formació fundada a la Catalunya Nord, completaven la millor actuació de la seva història en recuperar després de catorze anys tres castells de set pisos descarregats d'una tacada. Van estar acompanyats d'uns Tirallongues de Manresa en un gran estat de forma i d'una Colla Castellera de Figueres que va dominar la gamma bàsica de set.

Potser els Pirineus fan més llunyanes les gestes de la Catalunya Nord –el record de dos tresos de deu amb folre i manilles en pocs dies eclipsen fins i tot el castell més ben plantat– o potser es tracta de la dificultat de controlar el dia a dia de les colles de la gamma de set, però el cas és que poc s'ha parlat aquest cap de setmana dels Castellers del Riberal. La formació de Bao, que a vegades és una colla de diables o de falcons i vegades una agrupació castellera, dissabte va trencar els seus registres en descarregar el segon quatre de set amb agulla de l'any i completar la millor actuació del seu historial.

Els del Riberal van recuperar al mes de juny un quatre de set amb agulla que no completaven des de l'any 2002. No van poder-lo revalidar a Sant Cebrià, on el castell va fer llenya abans d'alliberar l'espadat, però un mes més tard l'han tornat a dur a plaça, aquest cop per superar la seva millor actuació. A Millars van segellar la tercera actuació de la seva història amb tres aletes de set pisos –el tres i el quatre de set, més el quatre de set amb agulla–, la segona amb totes elles descarregades. Si bé el 2002 van arrodonir la jornada amb el pilar de cinc aixecat per sota, dissabte van fer-ho amb el vano de cinc, recuperant un nivell que feia més d'una dècada que no exhibien.

Els Tirallongues de Manresa van gaudir del viatge i van endur-se a la bossa alguns dels seus millors castells. A Millars van descarregar els dos castells bàsics amb agulla, el tres i el quatre, i el cinc de set. Aquest any els del Bages ja han coronat el dos de set i els seus bons resultats els han atorgat una plaça per a l'edició de dissabte del Concurs de Castells. La Colla Castellera de Figueres no va mostrar-se al seu màxim nivell i va optar per la clàssica de castells de set –el tres i el quatre de set, més el dos de sis–. Els de la camisa lila van completar les seves construccions més valuoses però el dos de sis va fer llenya en el descens, després de l'aleta.

Castellers del Riberal: 3d7, 4d7, 4d7a, P4, P5, P4

Tirallongues de Manresa: 3d7a, 5d7, 4d7a, P4, P5, P4

Colla Castellera de Figueres: 3d7, 4d7, 2d6 c, P4, P4

stats