Microsites 09/04/2017

Els Castellers de Sabadell ja sumen cent 3 de 8

La diada de Diumenge de Rams celebrada a Sants serveix per arrodonir el seu marcador particular i per seguir engreixant la nòmina de castells de 8 pisos

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sabadell descarreguen a Sants el tres de vuit número 100 de la seva història

BarcelonaPoc més de set anys han trigat els Castellers de Sabadell a sumar un centenar de 3 de 8 descarregats. La nova rambla del carrer d'Antoni Capmany de Barcelona ha acollit aquest diumenge la diada castellera de Diumenge de Rams, organitzada pels Castellers de Sants, i amb la participació dels Saballuts i de la Colla Jove de Castellers de Sitges. Els del Vallès hi han completat la millor actuació descarregant els dos castells bàsics de 8 i arrodonint els seus registres en una jornada marcada pels rodatges.

Els Castellers de Sabadell han començat la seva actuació amb el millor castell del dia, el 3 de 8. L'estructura s'ha mostrat molt segura; amb la típica pressió del primer de la temporada però amb unes mides ideals per somiar més d'hora que mai en l'atac als 9 pisos. S'han exercit amb comoditat en plantar el tercer 4 de 8 del curs i han optat per donar rodatge als seus castellers amb una estructura composta com el 7 de 7. Les dones de la camisa verda han copat totes les posicions dels pisos de terços i quarts d'aquest castell. Els de Sabadell feien pujar el 3 de 8 descarregat número 100 de la seva carrera des que el 23 d'octubre del 2010 el completessin per primer cop, construcció que ha comptat amb una efectivitat espectacular, amb només dos de carregats i un intent desmuntat.

Fent gala del lema "Feina de formiga, força d'elefant", els Castellers de Sants, els amfitrions de la diada, han seguit amb el seu ritme habitual, forjant a poc a poc els fonaments dels grans castells i donant oportunitats a nous castellers que, per uns mesos, entren en les rotacions guanyant experiència a plaça. Han completat sense complicacions el 4 de 7 amb agulla i han deixat el plat for, el 4 de 8, per al segon torn. L'aposta per les construccions compostes, com el 7 de 7 final, ja és una tònica habitual en aquest tipus de formacions.

Faltats de personal i agafant encara el ritme del començament de temporada, la Colla Jove de Castellers de Sitges ha mostrat un prometedor tronc de 4 de 7 a primera ronda. A partir d'aquí els del Garraf han aparcat les construccions de 7 pisos per fer feina de futur. Han completat el 5 de 6 amb components molt lleugers als poms de dalt i el 4 de 6 amb agulla, dues estructures que aviat voldran alçar un pis. Els de la camisa bordeus han mostrat una gran solidesa en la seva exhibició.

Les tres colles han apostat per protagonitzar una diada tranquil·la i han guardat les cartes per no patir contratemps en un moment tan delicat de la temporada, tot i que ja s'entreveuen pròximes construccions com el 3 de 8 dels Borinots o el 2 de 8 amb folre dels Saballuts.

Castellers de Sants: P4, 4d7a, 4d8, 7d7, V5

Castellers de Sabadell: 2 P4, 3d8, 4d8, 7d7, 2 P5

Colla Jove de Castellers de Sitges: P4, 4d7, 5d6, 4d6a, 2 P4

stats