Ara Castells 18/10/2016

Els Castellers de Santpedor estrenen local

La colla del Bages estrena un local més adaptat a l’activitat castellera i que li permetrà tenir més independència respecte de la resta d’entitats

Carol Martín
1 min
Els Castellers de Santpedor estrenen nou local

BarcelonaSi bé la finalitat última de les colles castelleres és aspirar a fer castells més alts, per assolir-ho cal anar teixint una complexa i múltiple trama que els permeti reunir les condicions òptimes per fer el pas i avançar en la seva activitat. Un d’aquests elements, que és decisiu per al funcionament social i logístic de les colles, és la possibilitat de disposar d’un local propi.

Els Castellers de Santpedor són la darrera colla que assoleix aquest important èxit. Tres anys després que engeguessin el projecte de formar una colla castellera a la població del Bages, finalment han aconseguit disposar d’un local que els permet de practicar l’activitat castellera amb més comoditat, i que facilitarà la tasca d’organització logística i d’agenda dels santpedorencs.

L’anterior local, cal Llovet, el compartien amb altres entitats del poble que obligaven els de Santpedor a canviar d’emplaçament sovint; el nou local, al Born, en canvi, els permetrà disposar sempre de l’espai i fomentar el clima social de la colla. Si bé encara queden algunes millores per fer, com les barres de la paret, el sostre ja s’ha aixecat uns metres per adequar-se a l’activitat castellera.

stats