Ara Castells 26/09/2016

Els Castellers de Santpedor trenquen els seus registres

La fira de Sant Miquel va ser l'escenari triat pels del Bages per descarregar el primer quatre de set de la temporada, el primer que fan davant del seu públic

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Santpedor s'apunten el primer 4d7 descarregat de l'any i ho fan per primer cop davant del seu públic

BarcelonaEls focus mediàtics són molt potents i caps de setmana castellers com el que acabem de viure fan que les fites de menys altura passin desapercebudes. Ara bé, l'estrena del primer castell de set pisos de l'any és tan important per a una colla de sis com la del gamma extra per a una de nou. És el cas dels Castellers de Santpedor, fundats a cavall del 2013 i el 2014, que van assolir el seu primer quatre de set el 8 de novembre del 2015 a Vic i fins ara, enguany, només l'havien pogut coronar a Súria al mes de maig. Diumenge van complir un somni, descarregar-lo per primer cop aquesta temporada i fent-ho davant dels seus aficionats en el marc de la fira de Sant Miquel.

Fa un any, una inoportuna passa de mal de panxa va obligar la colla a avortar l'intent a casa, i diumenge els Castellers de Santpedor van treure's l'espineta en assolir el primer quatre de l'any i el segon pilar de cinc de la seva història, uns registres que van servir per segellar la millor actuació del seu curt historial. Van començar l'actuació amb el castell de set pisos, eix central dels assajos dels del Bages durant les últimes setmanes. Van descarregar-lo sense que arribés a brandar gràcies a la bona col·locació de cadascun dels castellers. Van descarregar sense grans problemes el tres de sis aixecat per sota en el segon torn, una estructura que estrenaven tot just aquesta temporada. El castell més complicat va arribar amb el cinc de sis, construcció que van assolir després d'un primer intent desmuntat. Van posar la cirereta a la diada amb un sòlid pilar de cinc, el segon del seu historial, després que l'estrenessin la setmana anterior a Mollet del Vallès.

La jornada va comptar amb la participació dels Castellers de Berga, que van dedicar les seves estructures a rodar les construccions que preparen per al Concurs de Castells. Els berguedans anuncien reptes superiors, com l'estrena del quatre de vuit, que podria anar acompanyat del dos de set, que ja han carregat en dues ocasions aquesta temporada. A Santpedor van fer el quatre de set i el dos de sis, i els van acompanyar del tres de set. La tercera colla va ser la dels picapolls de la Gavarressa, que van completar l'actuació amb els dos castells bàsics de sis i el tres amb agulla.

Castellers de Santpedor: 4d7, 3d6xs, id 5d6, 5d6, P5, P4, P4

Castellers de Berga: 2d6, 3d7, 4d7, P5, P4

Colla Castellera de la Gavarressa: 3d6, 3d6a, 4d6, P4

stats