Ara Castells 09/06/2018

Els Castellers de Sants se sumen al carro dels nou pisos

Els Borinots estrenen el 3d9f i els Castellers de Terrassa ho fan amb el 3d8

Guillem Andrés
2 min
Els Castellers de Sants estrenen el 3d9f a Les Corts

BarcelonaEn menys d’una hora i mitja la plaça Comas de les Corts ha presenciat l’actuació dels Castellers de Sants, els Castellers de Terrassa i els Xiquets de Tarragona, en la qual han destacat les estrenes dels santsencs i els egarencs. Per la seva banda, els tarragonins han tingut una actuació més tranquil·la, amb castells de set.

L’actuació a les Corts es presentava com una data clau per als Castellers de Sants, que pensaven a estrenar els nou pisos després del pas endavant de la setmana passada al Vendrell amb el primer cinc de vuit de l’any. El tres de nou amb folre ha arribat en segona ronda i s'ha mostrat nerviós en els primers compassos. Amb l’aleta el castell s’ha asserenat, tot i que en la descarregada ha tornat a requerir força defensa en l’encaix dels terços amb el folre. Abans, els Borinots ja havien completat el dos de vuit amb folre, estructura amb la qual cada cop se senten més segurs, i han tancat amb el segon cinc de vuit de l’any. La catedral també ha demanat d’un esforç extra en la part del dos, i el tres s’ha mostrat segur en tota l’execució.

Els Castellers de Terrassa també han vingut a les Corts amb ganes d’estrenar un castell, en aquest cas el tres de vuit. La construcció ha arribat en tercera ronda i ha pujat de forma lenta però segura. Però amb la col·locació de l’aixecador ha començat a brandar en terços i quarts, que l’han hagut de defensar al llarg de la descarregada. Tot i això els egarencs han pogut descarregar el primer tres de vuit de la temporada, i l’han acompanyat del segon dos de set i d’un altre cinc de set.

Els Xiquets de Tarragona, en canvi, han tingut una actuació força tranquil·la. En la primera ronda han alçat un dos de set que s’ha mostrat tremolós en tot moment tot i que no ha arribat a perillar. L'han acompanyat d’un quatre de set amb agulla i un quatre de set que no han presentat cap mena de problema.

stats