Microsites 19/09/2019

Els Castellers de Sarrià creen la primera col·lecció de gifs castellers per a Instagram

La nova opció estarà disponible a partir de la diada de la Mercè d'aquest dimarts

Ara
1 min
Els Castellers de Sarrià creen la primera col·lecció de GIFs castellers per a Instagram

BarcelonaEl món casteller s'ha anat actualitzant a poc a poc i adaptant a les noves tecnologies. Moltes colles, per tant, ja compten amb aplicacions mòbils en les quals els castellers poden marcar l'assistència i localitzar la seva posició en els castells. En el vessant més d'oci i entreteniment, els Castellers de Sarrià han creat la primera col·lecció de gifs (imatges animades) de temàtica castellera per a Instagram. La diada de la Mercè serà la primera en què es podrà gaudir d'aquest recurs que ofereix la famosa xarxa social.

La iniciativa neix amb una doble vocació: d'una banda, actualitzar i expandir el fet casteller a nous formats digitals; i de l'altra, utilitzar el català en un entorn digital on no hi ha gaire contingut en aquesta llengua.

L'eina està oberta a l'ús de tothom des de la funció 'Històries' d'Instagram buscant-hi les paraules 'castells' o 'human towers'. També han realitzat un vídeo explicatiu per poder utilitzar la nova funció.

En els primers gifs que sortiran a la llum hi apareixen paraules com 'amunt', 'força', 'equilibri', 'valor' i 'seny', i d'altres típiques del món casteller o de promoció interna de la colla impulsora. Tot i això, la comissió de disseny de la colla sarrianenca està treballant per oferir-ne més durant els pròxims mesos.

stats