Ara Castells 08/10/2017

Els Castellers de Sarrià tornen a les places per quedar-s'hi

La nova colla en formació participa en la diada de la festa major del districte

Efren Garcia
2 min

BarcelonaDes que l'any 2004 els Castellers de Sarrià van decidir posar fi a la seva aventura castellera, els del barri barceloní només s'havien retrobat per alçar algun espadat de forma esporàdica per festa major. La formació s'ha tornat a enfaixar i ara sembla que ho fa de forma definitiva. La plaça del Consell de la Vila avui ha tornat a gaudir dels seus castells. Encara amb falta de pràctica, amb camisa blanca i sense tota la sort de cara, però els de Sarrià han tornat amb la perseverança i les ganes necessàries per fer realitat el seu somni.

La colla barcelonina ha tornat a l'activitat al seu escenari preferit i davant del seu públic. Han completat sense dificultats el pilar de quatre d'inici, però la decepció ha sobrevolat per uns instants la plaça quan han hagut de desmuntar dos cops el seu primer tres de sis. La falta d'experiència els ha fet patir en l'encaix dels segons i la pinya; i tot i arribar més lluny en un segon intent, les passes finals dels més petits l'han deformat. Ha calgut una tercera temptativa per veure recompensades tantes hores d'assajos. El castell s'ha transformat del tot, i els de Sarrià han resolt cada dificultat amb bona nota i han acabat descarregant un tres de sis força sòlid.

En la ronda de pilars s'han tornat a afegir a la festa i han portat el seu espadat de quatre al balcó de l'antic Ajuntament.

Pau Jiménez, cap de colla dels Castellers de Sarrià, s'ha mostrat satisfet pel camí fet fins ara. "Venim d'un any complicat, començar és molt difícil i les expectatives eren molt altes. L'objectiu era aprendre molt, ja que molts dels nostres castellers ni tan sols havien estat mai en cap diada". L'actuació d'avui els ha de servir per guanyar confiança. Jiménez explica que "crèiem que un tres de sis era un objectiu ambiciós, però ens ha sortit a la tercera i estem molt contents". La colla, que ressorgeix 13 anys després d'haver-se dissolt, ha comptat amb la col·laboració "d'antics castellers de Sarrià que ara formen part dels Castellers de Sants" i de les colles padrines amb qui avui han compartit plaça, els Castellers de Barcelona i els de la Vila de Gràcia.

Tot i que la ciutat de Barcelona ja compta amb sis colles castelleres estables, els Castellers de Sarrià es plantegen el futur com una colla convencional més. "La idea és seguir com a colla estable fins allà on puguem. Som conscients de les nostres limitacions i assumirem tot allò que estigui a les nostre mans".

stats