Castells
Ara Castells 12/10/2022

Clàssiques de vuit de Minyons, Sants i Barcelona en dimecres festiu

Caldes de Montbui i les Corts viuen les actuacions més destacades del 12 d’octubre

2 min
4d8 dels Castellers de Barcelona, les Corts 2022

En els darrers anys, el 12 d’octubre s’ha anat instaurant com a data d’actuacions castelleres. Una de les que té més recorregut és la festa major de Caldes de Montbui, on els Minyons de Terrassa han fet la clàssica de vuit. Idèntica actuació han fet els Castellers de Sants i els Castellers de Barcelona a la festa major de les Corts.

D’aquesta manera, els Minyons han seguit amb el rodatge de les estructures bàsiques de vuit pisos i el 2 de 7 a Caldes, tot esperant tornar als castells de nou aquest diumenge a la Diada dels Castellers de Sants. Per la seva banda, els Xics de Granollers n’han sortit satisfets al revalidar el 4 de 8 descarregat al Concurs de Castells, a més del 3 de 7 i el 5 de 7. Els Castellers de Caldes, en canvi, no han pogut amb el 3 de 7 –que han desmuntat– i han tingut el 2 de 6 i el pilar de 5 com a millors construccions.

Al barri barceloní de les Corts, l’actuació s’ha mogut del cap de setmana al dia 12, però hi han mantingut la seva assistència els Castellers de Sants i els Castellers de Barcelona. Totes dues colles han acabat completant el 3 de 8, 4 de 8 i 2 de 7, encara que els borinots també han fet un intent desmuntat de 2 de 8 amb folre. Els santsencs afronten aquest diumenge la seva Diada, on la tripleta de vuit entrarà al programa, que també pot incloure algun objectiu superior. Totes dues colles han compartit plaça amb els Castellers de la Sagrada Família, que han fet la millor actuació de la temporada, amb els dos castells bàsics de set i l'estrena del pilar de 5.

Així mateix, els Castellers de Cornellà han fet una actuació completa de castells de set, amb el 5 de 7 com a millor castell. Els liles també han afrontat el 4 de 7 amb agulla, que els ha quedat en intent, i han redreçat l’actuació amb els bàsics de set. Els Castellers de Badalona també han descarregat el 3 de 7 i els Castellers de Castelldefels han fet castells de sis.

Una altra cita que s’ha anat assentant en el calendari del 12 d’octubre és la Diada a Bellprat, amb el Memorial Nativitat Yarza, primera alcaldessa de Catalunya. Els Moixiganguers d’Igualada han arribat a fer-hi el 3 de 7 amb troncs i poms femenins, mentre la Joves de Valls i Xicots de Vilafranca han completat castells de sis.

stats