Ara Castells 02/07/2017

La Colla Jove de Sitges passeja el carro gros més matiner

Els de la camisa grana celebren a Sant Pere de Ribes el primer quatre de vuit que descarreguen fora del seu municipi

Ara
2 min
La Jove de Sitges avança un mes l'estrena del 4d8 i el completa per primer cop fora de casa

SitgesLa festa major de Sant Pere de Ribes ha vibrat aquest dissabte amb el quatre de vuit més matiner de la Colla Jove de Castellers de Sitges. Els de la camisa de color vi han completat per primer cop en la seva història el carro gros fora de casa i han avançat l'estrena de l'estructura un mes respecte al de la temporada passada, que es va descarregar el dia 30 de juliol. Els de Sitges han estat acompanyats dels Castellers de les Roquetes, que feien les funcions d'amfitrions, i dels Xicots de Vilafranca i els Castellers de Lleida com a formacions convidades.

Els nervis s'han notat molt a les files de les dues agrupacions locals. La Colla Jove de Sitges ha començat desmuntant l'estructura més important de l'actuació, un quatre de vuit que després completarien, i la del set de set que acabarien descartant. Han completat la millor exhibició de la seva temporada particular en descarregar el cinc de set i el quatre amb el pilar. Els Castellers de les Roquetes, per la seva part, han desmuntat les dues primeres construccions, la del tres de sis i el tres de sis amb agulla, si bé després s'han refet i les han descarregat en el mateix ordre. Han arrodonit la diada de festa major descarregant el dos de sis.

La millor actuació ha arribat de la mà dels Xicots de Vilafranca, que després de descarregar el set de set han atacat les dues estructures bàsiques de vuit, el tres i el quatre. Els Castellers de Lleida segueixen apostant per les construccions de la gamma alta de set; han completat el quatre amb el pilar i el cinc, i han optat pel quatre de set en el tercer torn. La sorpresa per part dels de la terra ferma ha arribat a la ronda d'espadats en forma de pilar de cinc aixecat per sota. Els Castellers de Lleida no provaven aquest pilar des de l'any 2008, data en la qual el van completar, tot just per quart cop en el seu historial.

Castellers de les Roquetes: id 3d6, id 3d6a, 3d6, 3d6a, 2d6, P4

Colla Jove de Castellers de Sitges: id 4d8, 4d8, id 7d7, 5d7, 4d7a, P5, 2 P4

Xicots de Vilafranca: 7d7, 3d8, 4d8, V5

Castellers de Lleida: 4d7a, 5d7, 4d7, P5xs, 2 P4

stats