Ara Castells 29/07/2018

La Colla Vella respon als deu pisos descarregant el primer dos de vuit sense folre del seu historial

Vilallonga completa el revulsiu casteller del cap de setmana i capgira el discurs més pessimista

Efren Garcia
2 min
La Colla Vella s'apunta el primer dos de vuit sense folre del seu historial a Vilallonga del Camp

Ni vint-i-quatre hores ha trigat la Colla Vella dels Xiquets de Valls a respondre el cop d'autoritat que van fer els Castellers de Vilafranca dissabte en descarregar a Vilanova i la Geltrú el tres de deu amb folre i manilles. Els vallencs s'han apuntat a Vilallonga del Camp el primer dos de vuit sense folre descarregat del curs després que la Colla Joves el coronés en la diada de Sant Joan. Els rosats l'havien carregat sis cops al llarg de la història, però mai fins avui havien aconseguit completar la feina.

La diada castellera de la festa major de Vilallonga del Camp ha arrencat amb el tres de nou amb folre dels vallencs. Però el rumor retronava a tota la plaça: l'objectiu dels rosats passava pel dos de vuit sense folre. En segona ronda s'ha fet el silenci i l'estructura s'ha alçat a bon ritme, però de manera delicada. Han pogut compensar pesos just abans de l'entrada de l'enxaneta i han protagonitzat un treball exemplar en els pisos centrals durant el descens. Han rubricat una actuació de luxe amb el quart nou de vuit de la temporada, amb el qual enviaven un missatge entre línies als més escèptics, que no confien a veure'l dalt d'un folre. Per finalitzar la seva actuació han optat pel pilar de set amb folre. El ressò a les xarxes socials ha sigut instantani i cal reconèixer el gest dels Castellers de Vilafranca, que han sigut una de les primeres colles a felicitar la Colla Vella dels Xiquets de Valls pel seu assoliment.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha repetit el nou de vuit que va completar dissabte a Vilanova i la Geltrú i l'ha acompanyat d'un tres folrat que s'ha hagut de desmuntar en una primera temptativa. En tercera ronda han optat pel quatre de nou amb folre i han arrodonit la feina amb el pilar de set amb folre.

Després d'un clar descens del ritme de la temporada castellera, la diada de Vilallonga del Camp capgira el discurs pessimista i torna a animar la parròquia castellera, que veu més viu que mai el duel al capdavant.

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 3d9f, 2d8, 9d8, P7f, 5 P4

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 9d8, id 3d9f, 3d9f, 4d9f, P7f, 4 P4

stats