Microsites 24/07/2016

Les colles castelleres de la zona tradicional no afluixen corda

El cap de setmana deixa grans premis per a un bon grapat de formacions del sud del Penedès

Efren Garcia
3 min
La Colla Vella descarrega la tripleta màgica a les 'vivendes'

BarcelonaSi bé la diada de les Santes a Mataró ha eclipsat gran part de l'actualitat del món casteller, aquest cap de setmana les formacions de la zona tradicional no han perdut el temps i han seguit sumant alguns dels seus millors castells en espera de les jornades més importants de l'estiu casteller.

La Colla Vella dels Xiquets de Valls va descarregar dissabte a la tarda la tripleta màgica, tres i quatre de nou amb folre més cinc de vuit. Van aprofitar la diada per fer un parell de proves de tres de deu amb folre i manilles. Si bé el primer va ensorrar-se, el segon va veure com els rosats hi col·locaven el pis de sisens.

La formació vallenca va estar acompanyada d'uns Xicots de Vilafranca que aquest cap de setmana han descarregat, ni més ni menys que en tres ocasions, la clàssica de castells de vuit, tres i quatre de vuit més el dos de set. Els vilafranquins han repetit aquest diumenge els seus castells a Salt al matí i a Sant Vicenç dels Horts a la tarda. Els Xicots, a més, han estrenat al Baix Llobregat el primer pilar de sis de la temporada.

Els Xiquets de Tarragona van segellar la tripleta de castells de vuit a la Riera de Gaià. Els matalassers van descarregar el tres i el quatre de vuit i van arrodonir l'actuació amb el dos folrat. Els tarragonins van estar acompanyats dels Castellers d'Altafulla, que van tenir en el tres de set el seu millor castell.

A l'Arboç la Colla Jove Xiquets de Tarragona va sumar un nou castell de nou pisos. Els de la camisa lila van descarregar el tres de nou amb folre juntament amb el cinc de vuit i el quatre de vuit amb el pilar. Van ensopegar a la ronda de pilars, en la qual només van poder coronar el pilar de set amb folre. La Colla Jove de Sitges va descarregar el quatre de set amb agulla i les dues estructures bàsiques de set, mentre que els Minyons de l'Arboç van sumar un nou tres de set al seu historial.

El Catllar ha estat un escenari d'excepció per a dues colles castelleres. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau i els Xiquets de Reus han compartit plaça en una diada que recordaran durant molt de temps. La formació tarragonina ha segellat la millor exhibició de la seva història en sumar a les seves millors estructures, dos de set, cinc de set i pilar de sis, el primer tres de vuit de la temporada. Després de descarregar els tres de vuit i el dos folrat, i de coronar el quatre de vuit, els Xiquets de Reus han completat per primer cop en la seva història el pilar de sis.

El Catllar - Fira de Sant Jaume

Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau: 2d7, 3d8, 5d7, P6

Xiquets de Reus: 3d8, 2d8f, 4d8 c, P6

Valls - Vivendes de la Colla Vella

Colla Vella dels Xiquets de Valls: P4 cam, 3d9f, 4d9f, 5d8, P5, P5

Xicots de Vilafranca: P4 cam, 3d8, 4d8, 2d7, P5

La Riera de Gaià - Diada de festa major

Castellers d'Altafulla: 3d6a, 3d7, 4d6a, P4xs, P4

Xiquets de Tarragona: 3d8, 2d8f, 4d8, P4, P5, P4, P4, P4, P4

L'Arboç - Diada castellera

Minyons de l'Arboç: 3d7, 4d6, id 4d6a, 4d6a

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 5d8, 3d9f, 4d8a, P7f c, P4, P4, P4

Colla Jove de Castellers de Sitges: 4d7a, 4d7, 3d7

stats