Castells

Les colles de set es reivindiquen

Mollet, Sarrià i Esquerdats completen els seus primers 7d7, 5d7 i 4d7a de la història, respectivament

2 min
7d7 dels Castellers de Mollet

La Jove de Tarragona segueix avançant i ampliant la gamma de 8. Aquest dissabte han estrenat el 2 de 8 amb folre, a més de sumar el segon 3 de 9 amb folre de l'any i un altre 5 de 8. Ha sigut l'únic castell de 9 del cap de setmana, en què bona part de les grans colles han descansat.

Protagonisme per al 2d8f

Els Capgrossos de Mataró, els Castellers de Sants i els Moixiganguers d'Igualada han descarregat un altre 2 de 8 amb folre de la temporada i es troben a punt per fer el salt als nou pisos. Els mataronins han estrenat també el pilar de 6, mentre que als de l'Anoia se'ls ha quedat a mitges el 4 de 8 amb agulla, que ha quedat en carregat.

Els Nens del Vendrell també han intentat el dos folrat, que no descarreguen des del 2017. Tot i les bones proves i malgrat haver col·locat l'aixecador en l'assaig, a plaça el castell va caure abans de fer l'aleta. D'aquesta manera, van completar la clàssica de vuit. Entre les colles de vuit, els Xiquets de Reus han fet el primer 3 de 8 de l'any i els Castellers de Sabadell el 2 de 7. També sobresurt el segon 4 de 8 de la temporada de la Jove de Barcelona.

Història de Mollet, Sarrià i Esquerdats

Els Castellers de Mollet, els Castellers de Sarrià i la Colla Castellera de l'Esquerra de l'Eixample són tres de les colles de set en millor estat de forma. Així ho han plasmat aquest cap de setmana amb el primer 7 de 7 de l'historial dels vallesans, el 5 de 7 dels de Sarrià i el 4 de 7 amb l'agulla dels Esquerdats. Els de Mollet, a més, han estrenat d'una atacada el set, juntament amb el 5 de 7 i el 4 de 7 amb l'agulla.

Altres estrenes destacades són el 2 de 7 carregat de la Jove de Sitges i el primer 5 de 6 de l'historial dels Xiquets de Copenhagen.

stats