Ara Castells 31/05/2019

Les colles universitàries abaixen el teló

Aquest dijous ha acabat la temporada universitària, amb registres inferiors als d'anys anteriors

Guillem Andrés
2 min
Les colles universitàries abaixen el teló

BarcelonaMentre la temporada de les colles convencionals tot just ara comença a agafar ritme i tenir actuacions destacades a la vista, les colles universitàries aturen l'activitat fins a l'octubre. Novament els Arreplegats de la Zona Universitària han sigut els que han ofert una gamma més variada de castells, i fins a cinc colles més han pogut fer castells de set. De totes maneres, el nivell universitari ha sigut inferior al de temporades anteriors i, per exemple, no s'ha completat cap 2d7f, un castell que la temporada passada sí que van poder fer dues colles.

El 3d8f i el Pd7fm carregat han sigut els dos castells més destacats d'aquesta temporada. Tots dos se'ls han anotat els Arreplegats que, per contra, no han pogut portar a plaça el 4d8 tot i haver-lo assajat amb intensitat, especialment en el segon tram. Tot i això, els de la camisa verda acaben una temporada on han comptat amb un repertori de castells de 7 molt ampli: 7d7, 4d7a, 3d7a, 5d7, 3d7 i 4d7, a més del Pd6f.

L'altra colla que ha pogut superar els castells bàsics de 7 són els Ganàpies de la UAB amb el Pd6f, castell que aquest mateix mes de maig van carregar a la diada dels Arreplegats i una setmana més tard el van descarregar en plaça pròpia. Dues colles que la temporada passada també van poder assolir el pilar folrat, els Trempats de la UPF i els Bergants del CdT, no l'han pogut revalidar aquest curs i han tingut el 3d7 i el 4d7 com a màxims castells. Els Emboirats de la UVic també han descarregat els bàsics de set, a més d'estrenar el 3d6ps, i els Xoriguers de la UdG el 4d7.

Les altres sis colles del panorama casteller universitari no han pogut superar la barrera dels sis pisos. Entre elles destaquen els Grillats del Campus del Baix Llobregat, que han descarregat els seus primers 5d6 i 2d6.

stats