Ara Castells 01/04/2016

Creix el fet casteller a BTV

La nova temporada arrencarà amb l'estrena d'una tertúlia setmanal que compta amb la complicitat de les sis colles de la ciutat de Barcelona

Ara
2 min
BTV amplia la seva oferta castellera el 2016

BarcelonaAmb l'arribada del mes d'abril tornen els castells a BTV, la televisió local de la ciutat de Barcelona. Després de la bona acollida que va tenir l'espai televisiu BTVCastells, que el passat mes de setembre es va independitzar del programa Connexió Barcelona, l'aposta es multiplica aquest any amb el naixement d'una tertúlia radiofònica. L'estrena d'un nou perfil a Facebook servirà també per ampliar la seva presència a les xarxes socials i arrodonir així l'oferta transmèdia per a la temporada 2016.

A partir del 4 d'abril, l'espai setmanal BTVCastells tornarà a la graella de la televisió local. El programa mantindrà en la seva essència el format que va estrenar el setembre de 2015 quan, després de créixer durant quatre anys de la mà del magazine Connexió Barcelona, va cobrar entitat pròpia. L'espai, de 15 minuts de durada, serà conduit pel periodista Rafel Lujan, la cara dels castells a Barcelona Televisió, i seguirà l'actualitat de les sis colles de la ciutat. A banda de recuperar les actuacions castelleres del cap de setmana i de recordar l'agenda més propera, el programa aquest any s'endinsarà en els locals de les formacions barcelonines per conèixer les interioritats del fet casteller. BTVCastells s'emetrà cada dilluns a les 18:30 i serà redifós els dimarts a les 14:50.

BTVCastells - La quarta ronda s'emetrà en directe cada dijous a les 20:30

La novetat de la temporada arriba a les ones radiofòniques. A partir de dijous 7 d'abril, Barcelona FM (91.0) estrena ‘BTVCastells - La tertúlia’, una tertúlia de 30 minuts que s'emetrà en directe a les 20:30 i en la qual els protagonistes seran els propis castellers. Cada setmana 3 membres de les colles de la ciutat seuran darrera dels micròfons vermells per comentar d'una manera distesa i propera l'actualitat del fet casteller a la ciutat de Barcelona. El periodista casteller del diari Ara, i membre de l'equip de BTVCastells, Efren Garcia conduirà el nou programa, que comptarà també amb la col·laboració d'un periodista o expert casteller cada dijous. La tertúlia podrà ser recuperada en format podcast, fet que l'ajudarà a traspassar les portes de la ciutat.

La tercera branca d'aquest projecte tindrà lloc a les xarxes socials. Al perfil de Twitter (@btvcastells) estrenat l’any passat s’hi afegeix una nova plana a Facebook. A través de les xarxes socials es podrà recuperar tot el contingut publicat als programes televisiu i radiofònic i s'hi afegiran continguts nadius. Aquest nou espai neix amb la voluntat d'esdevenir un nou punt de trobada pels amants dels castells a la ciutat de Barcelona i servirà per arrodonir l'aposta castellera del 2016. L'oferta transmèdia de BTV farà que aquest any el contingut es pugui compartir de manera transversal i una mostra en seran els diversos concursos que ja prepara l'equip de BTVCastells, que completa el realitzador i Marcel Costa.

El fet casteller es reivindica a BTV, després de prop de 20 anys retransmetent les diades de la Mercè, aquesta serà la cinquena temporada que el món de les torres humanes disposarà dels seus propis espais de divulgació.

stats