Ara Castells 15/11/2015

Diada castellera de consolidació al barri del Clot

Els Castellers de Barcelona sumen el segon gamma extra de l'any i els Castellers de Sabadell el primer quatre de nou amb folre de la seva història

Efren Garcia
3 min
Els Castellers de Barcelona descarreguen el nou de vuit a la plaça Valentí Almirall / EFREN GARCIA

BarcelonaLa diada castellera de la festa major del Clot ha servit per consolidar el nivell de tres colles que sumen èxit rere èxit les darreres temporades. Els Castellers de Barcelona han aprofitat la cita per descarregar el segon nou de vuit de l'any, el quart del seu registre, i de rebot, per arrodonir la millor actuació de la seva història. Els Castellers de Sabadell, confiats de la feina feta en assaig, s'han apuntat per primer cop el quatre de nou amb folre descarregat, mentre que els Castellers de la Vila de Gràcia han optat per repetir l'actuació completada el cap de setmana passat.

Tot i que una baixa d'última hora ha forçat els Castellers de Barcelona a fer canvis a totes les seves estructures, la penúltima diada de l'any els ha estat molt positiva. Han iniciat la jornada descarregant amb aparent comoditat el nou de vuit. El castell s'ha mostrat ferm, només amb alguns tremolors a l'estructura del tres central, i únicament ha hagut de treballar lleugerament en els últims compassos. Un tres de nou amb folre controlat en tot moment ha tret pressió al quatre, potser l'estructura més important de la diada. Enguany han mostrat uns registres molt irregulars amb aquest castell; fins avui només l'havien pogut descarregar en dues ocasions i carregar una tercera, havien fet llenya d'un quart i l'havien desmuntat en dues ocasions més. El quatre s'ha alçat nerviós i ha rebut una forta sotragada abans de col·locar-hi la canalla. Han decidit seguir endavant i, tot i aturar el moviment durant l'aleta, la descarregada ha tornat a ser dura. Amb el quatre al sarró, la colla s'ha tret un important pes de sobre i ha arrodonit la seva exhibició descarregant un impecable pilar de sis.

Fins llavors havien repetit una exhibició similar tres cops. La primera va ser a la diada del Roser del 2014. Aquell dia el pilar de sis va fer llenya després de l'aleta. Ara fa tot just un any a la mateixa plaça, a banda dels tres castells d'avui van protagonitzar un destacable intent de quatre de nou sense folre, però el tres de nou folrat va quedar en coronat i no van provar el pilar de sis. La setmana passada van repetir l'actuació, però aquest cop va ser el quatre el que va caure després de l'aleta. Així doncs, els barcelonins s'apunten aquest cap de setmana la millor exhibició del seu historial.

Els Castellers de la Vila de Gràcia descarreguen el quatre de nou amb folre en l'última diada de l'any / EFREN GARCIA

Els Castellers de la Vila de Gràcia i els de Sabadell, pilars a banda, han calcat les seves actuacions tant pel que fa a les construccions com a l'ordre. Les dues colles han controlat amb força comoditat l'estructura del tres i han hagut de suar la camisa per fer-se seu el quatre. L'excel·lent col·laboració entre les tres formacions ha fet possibles unes soques àmplies que han ajudat a completar les estructures de nou pisos. Si bé els graciencs han repetit l'actuació que ja van segellar el cap de setmana passat a plaça pròpia, els de Sabadell estrenaven avui el quatre de nou amb folre. Res ha fet pensar que fos només el segon cop que els Saballuts s'enfrontaven a aquest repte, l'han alçat amb gran convicció i, si no fos perquè una rengla ha perdut les mides, fins i tot n'haurien pogut gaudir. Han arrodonit l'actuació amb el set de vuit i els Castellers de la Vila de Gràcia hi han afegit el pilar de sis.

Els Castellers de Sabadell completen el primer quatre de nou amb folre del seu historial. NEUS MOYA

Castellers de Barcelona: 9d8, 3d9f, 4d9f, P6, 10 P4

Castellers de la Vila de Gràcia: 3d9f, 4d9f, 7d8, P6, 3 P4

Castellers de Sabadell: 3d9f, 4d9f, 7d8, P4, P5, P4

stats