Microsites 31/07/2016

La diada del local dels Castellers de Barcelona es queda sense castell de nou pisos

El tres folrat dels de la Ciutat Comtal fa llenya i tot i intentar-lo muntar per segon cop el descarten fins a la tornada de vacances

Efren Garcia
2 min
El millor castell de la diada va ser el 5d8 que van descarregar en el primer torn

BarcelonaEls Castellers de Barcelona no poden amb el tres de nou amb folre en la celebració del desè aniversari del seu local. L'actuació, que ha substituït la diada de Màrtirs Street en el calendari barceloní, ha vist l'intent de nou pisos en el segon torn i dos peus desmuntats en el tercer.

Fa uns mesos, els Castellers de Barcelona rebien un cop dur en ser avisats del canvi de dates de la diada castellera de Màrtirs Street, l'actuació amb què els barcelonins posen fi tradicionalment al primer tram de temporada. Els de la camisa vermella sempre han apostat fort per l'actuació vilafranquina –per això allarguen més de l'habitual l'inici de l'aturada estival– si bé, passat el mes de juliol, es feia impossible disposar de prou efectius per alçar castells amb dignitat. La notícia els va obligar a canviar de plans i a inventar una exhibició a casa per rematar la primera part del curs 2016.

El desè aniversari del local de la colla va ser una bona excusa però el poc marge amb el qual van poder treballar els va impedir trobar colles amb qui compartir l'exhibició. En solitari, van omplir el dissabte d'activitats i van arrossegar prou castellers i amics per atacar el tres de nou amb folre. Els peus desmuntats, però, van minar la moral dels barcelonins, que van completar el cinc de vuit després de deslligar la pinya dos cops. El tres de nou amb folre va alçar-se després d'un altre peu desmuntat i va fer llenya prematurament, cosa que va obligar a replantejar la jornada. Els Castellers de Barcelona van descarregar un quatre de vuit de tràmit i van tornar a plantar cara al tres folrat, però dos nous peus desmuntats van acabar fent-los renunciar a provar-ho. Van posar fi a la diada amb un tres de vuit i amb deu pilars de quatre simultanis, un per cada any que fa que ocupen el seu local al carrer Bilbao.

Castellers de Barcelona: 5d8, i 3d9f, 4d8, 3d8, 10 P4

stats