Microsites 08/08/2016

Dimiteix el cap de colla de la Jove de Vilafranca

Uns dies després d’anunciar que no actuarien per la festa major, la colla fa el primer pas per iniciar una forta renovació interna

Ara
2 min
3de7 amb agulla de la Jove de Vilafranca el 2014

BarcelonaLa dimissió del cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Vilafranca, Armand Lopes, és el primer pas per aconseguir la profunda renovació interna que necessiten per refundar una colla en hores baixes. Fa tot just quatre dies que la Jove va anunciar que no actuaria per la festa major. I és que la Jove no ha pogut portar a plaça cap castell de set pisos aquesta temporada i està tenint veritables problemes per encarar els castells bàsics de sis.

La falta de castellers i la baixada de nivell tècnic han fet que aquesta temporada els registres de la colla estiguin molt per sota del que desitjarien. Pilars de quatre a banda, només han descarregat el tres de sis en sis ocasions, tres tresos de sis amb l’agulla i un dos de sis; la resta, intents desmuntats.

Un problema que arrosseguen des de finals del 2015

Tot just acabar la temporada passada, la colla ja es va quedar sense cap. Els castells de la gamma alta de set no arribaven i Juan Carlos Escalante va decidir plegar, explicant el poc suport que havia rebut per una part de la colla i del mateix equip tècnic. D’aquesta manera s’evidenciava una crisi, segurament, més social que pròpiament castellera. El 2016 no va arrencar de la millor manera i trobar un nou cap de colla va costar més d’una assemblea, ja que ningú s’hi presentava. Al final, va ser l’Armand Lopes qui va assumir el càrrec. Però la colla no ha pogut reaccionar com s’esperava.

Perspectives de futur

Ara mateix la dissolució de la colla no és una opció contemplada, però sí que tenen clar que hauran de partir pràcticament de zero i treballar per tornar a aixecar la tercera colla vilafranquina. Ara per ara, el futur immediat passa per buscar un nou equip tècnic i ampliar al màxim el nombre de camises tant a l’assaig com a plaça.

stats