Ara Castells 27/05/2018

Els castellers celebren un dissabte daurat per acomiadar el mes de maig

Els Minyons s'afegeixen a les colles de nou i els Gausacs estrenen el cinc de vuit

Efren Garcia
3 min
Els Minyons de Terrassa descarreguen el seu primer castells de nou pisos de l'any a la Seu d'Ègara

BarcelonaLa jornada castellera del dissabte 26 de maig porta grans novetats, entre les quals destaca l'estrena del tres de nou amb folre dels Minyons de Terrassa o la del cinc de vuit més matiner de la història dels Castellers de Sant Cugat. La Colla Jove Xiquets de Tarragona completa el seu primer pilar de sis mentre que els Xiquets de Reus fan els deures i s'apunten l'esperat quatre de vuit.

Dues diades van captar l'atenció de la jornada castellera de dissabte per sobre de la resta, la del Patrimoni a Terrassa i la del Pallol a Reus. A poc més d'un mes de la seva festa major, els Minyons de Terrassa van aprofitar l'exhibició a la Seu d'Ègara per estrenar els nou pisos. Els malves ho van fer de la mà del tres de nou amb folre però no va ser la seva única estrena, ja que van iniciar l'actuació completant el primer cinc de vuit de l'any. Van compartir plaça amb els Castellers de Sabadell, que van segellar la clàssica de vuit amb el dos de set coronat, i amb els Castellers de Barcelona, que van tornar a optar pel tres de vuit com a millor construcció.

A Reus la Colla Vella dels Xiquets de Valls va seguir treballant per establir unes bases fermes de cara a atacar aviat els primers castells de gamma extra de l'any. Van repetir el quatre de nou amb folre estrenat la setmana passada i van seguir rodant dues de les seves construccions estrella, el cinc i el quatre amb el pilar. Cal destacar que un dels castells més esperats va ser el quatre de vuit de la colla local. La setmana passada els Xiquets de Reus van decidir ajornar-ne l'estrena, d'aquesta manera van poder completar la primera clàssica de castells de vuit a casa. Els Xiquets de Tarragona van repetir els castells de la setmana passada, en descarregar els bàsics de vuit i el cinc de set.

Sense fer gaire soroll, els Castellers de Sant Cugat segueixen treballant per plantar-se a la seva diada de festa major amb els deures fets. No van voler córrer durant l'inici de curs però els resultats assolits a assaig els empenyen a materialitzar castells a plaça. Aquest cap de setmana han completat el cinc de vuit més matiner del seu historial, una construcció que fins al moment només han estrenat les formacions de gamma extra. Van actuar al barceloní barri de Sants, on la colla local, els Castellers de Sants, es va conformar amb la clàssica de castells de vuit al costat d'uns Castellers del Poble Sec que van protagonitzar una demostració de potencial en descarregar tres castells de la gamma alta de set. No podem passar per alt l'estrena del pilar de sis de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que els ha d'ajudar a millorar el seu ventall mentre busquen els primers castells de nou pisos. Van actuar amb els Nois de la Torre, que segueixen refermant la gamma alta de set, i amb uns Brivalls de Cornudella gairebé inèdits a aquestes altures d'any.

Diada del Patrimoni

Minyons de Terrassa: 2 P4, 5d8, 3d9f, 2d8f, P6, 8 P4

Castellers de Sabadell: 2 P4, 3d8, 4d8, 2d7 c, V5

Castellers de Barcelona: 2 P4, 3d8, 2d7, 5d7, P5

Diada del Pallol

Xiquets de Reus: 3d8, 4d8, 2d7, 2 P5, 4 P4

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 5d8, 4d9f, 4d8p, P6, 2 P5 + 3 P4

Xiquets de Tarragona: 3d8, 4d8, 5d7, V5

Firentitats

Castellers de Sants: 4 P4, 2d7, 3d8, 4d8, 2 P5, 2 P4

Castellers del Poble Sec: 3 P4, 3d7a, 5d7, 4d7a, V5

Castellers de Sant Cugat: 2 P4, 5d8, id 4d8, 4d8, 3d8, 2 P5

Diada del Local

Colla Jove Xiquets de Tarragona: 3d8, 5d8, 4d8, P6, P5 + 4 P4

Brivalls de Cornudella: 3d6, 2d6, 3d6a, 2 P4

Nois de la Torre: 3d7a, i 4d7a, 4d7, 3d7, P5, 2 P4

stats