Ara Castells 23/10/2016

Escalfant motors per a un Tots Sants de llegenda

Els Castellers de Vilafranca fan els deures abans de l'última, i una de les més importants, cita de la temporada

Carol Martín
2 min
Els Castellers de Vilafranca descarreguen el 2d9fm a Sitges

BarcelonaLa diada del Patrimoni a Sitges, amb cinc colles a plaça i previsions de gamma extra, podria haver estat un d'aquells exemples de diada llarga, densa i complicada d'entendre per al públic no casteller. Va ser, doncs, tot un èxit organitzatiu que es resolgués en menys de dues hores i va permetre, a més, evitar la pluja que ahir va mullar part de terres catalanes. Així ho han evidenciat les colles a través de les xarxes socials, que han volgut remarcar aquest èxit general de la jornada.

Ara bé, pel que fa als èxits particulars, Sitges esdevenia l'últim escenari on actuen els Castellers de Vilafranca abans de la diada de Tots Sants, una de les cites més importants al seu calendari. Calia mantenir el bon nivell i fer la feina, sense hipotecar els objectius de la setmana vinent; la planificació és un element imprescindible per aconseguir mantenir el nivell en temporades tan exigents com la que han protagonitzat els verds enguany. Van apostar per rodar els castells bàsics de 9, que veurem previsiblement un pis més amunt l'1 de novembre, i els van acompanyar del 2 de 9 emmanillat, el desè que descarreguen aquest curs.

Els locals, la Colla Jove de Castellers de Sitges, que tenen els ulls posats en la seva 24a diada dissabte vinent, van rodar les estructures bàsiques de 7 i el 5 de 7. Idèntica actuació van signar els Castellers de Cornellà, que han mantingut la regularitat durant tota la temporada.

Els Matossers de Molins de Reis van poder sortir del Garraf amb dos castells de 7 més al sac, el 3 i el 4 de 7, que els permet seguir rodant les estructures bàsiques per assolir la gamma alta de 7 amb més facilitat, i havent estrenat l'espadat de 5 pisos. Finalment, els Castellers de les Roquetes van signar la millor actuació de la temporada descarregant el 3 de 7 i, per primera vegada, el primer pilar de 5 i el 5 de 6 amb agulla.

stats