Castells
Ara Castells 22/05/2022

Esclat de castells de vuit

Fins a quatre colles completen els seus primers castells de vuit de la temporada

3 min
4 de 8 de la Jove de Tarragona a Gràcia

BarcelonaLa Joves de Valls, la Jove de Tarragona, els Capgrossos de Mataró i els Xiquets de Tarragona han fet un gran salt aquest cap de setmana amb els seus primers castells de vuit de la temporada. En el cas dels mataronins, a més, l'han completat per primer cop des de l'aturada forçada per la pandèmia. D'altra banda, continuen afegint-se a l'activitat colles amb castells de la gamma mitjana de set i a poc a poc van recuperant sensacions.

Aquest diumenge, a Gràcia, s'han reunit tres colles amb ganes de fer un pas endavant. Els Capgrossos de Mataró han atacat el primer 4 de 8 de l'any en primera ronda i, tot i les nombroses novetats que tenia el castell, el carro gros s'ha mantingut sòlid en l'execució. La Jove de Tarragona, en canvi, l'ha hagut de suar de valent. El quatre ha pujat nerviós i, amb els dosos col·locats, ha començat a brandar de manera perillosa. L'entrada de l'enxaneta ha sigut un moment molt delicat i els liles han hagut de treballar el castell al límit fins a descarregar-lo.

Els Castellers de la Vila de Gràcia també han portat un molt bon 4 de 8 –el tercer de l'any–, tot i que la novetat ha arribat en forma de 2 de 7, que només ha tingut una batzegada just abans de la carregada.

Totes tres formacions han completat l'actuació amb castells amples, fet que els ha permès seguir consolidant la canalla. Per la seva banda, els Nens del Vendrell han construït tres castells de set, amb el 4 de 7 amb agulla com el més destacat.

Més estrenes de vuit

Els Xiquets de Tarragona van estrenar dissabte dos castells que ja feia alguna setmana que tenien guardats a l'armari: el 2 de 7 i el 3 de 8. El dos el van afrontar en primera ronda i, tot i tenir un tremolí constant, el van controlar en tot moment. El tres també va tenir una execució semblant, amb un pis de quarts força obert. L'actuació, acompanyada del 4 de 7 amb agulla, dona una injecció d'energia als matalassers després d'un inici de temporada irregular.

Als tarragonins els van acompanyar els Castellers de Sants i els Castellers de Sabadell amb la intenció de fer-hi el 4 de 8. En el cas dels borinots es va completar de manera gairebé perfecta, mentre que el dels saballuts es va executar molt bé en la carregada però en la descarregada va començar a patir i va acabar cedint pel pis de quarts de manera sobtada. Totes dues colles també van fer el 5 de 7, a més del 4 de 7 amb agulla dels santsencs i del 3 de 7 dels vallesans.

La Joves de Valls també ha afrontat aquest cap de setmana els seus primers castells de vuit, amb el 3 de 8 i el 4 de 8 a la Barceloneta. Els van acompanyar els Castellers de Barcelona, que tant dissabte com diumenge han seguit rodant castells de set.

Els últims castells de vuit s'han vist a Sant Boi de la mà dels Minyons de Terrassa. Els malves han seguit consolidant el 3 de 8, mentre que han descongelat el 4 de 8, que no feien des de Sant Jordi.

La gamma mitjana de set s'amplia

L'altre gran símbol de la recuperació del món casteller és el de les colles que s'uneixen a la gamma mitjana de set. Els Castellers del Poble Sec, els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han sumat els seus primers 4 de 7 amb agulla –a més del 3 de 7 amb agulla dels tarragonins–, mentre que els Xicots de Vilafranca hi han afegit el 5 de 7. Així mateix, els Castellers de Cornellà, els Castellers de Castelldefels i la Jove de Sitges també han completat els primers castells de set de l'any.

stats