Ara Castells 25/05/2018

Fi de festa universitària

Aquest dijous ha acabat la temporada universitària amb un paper destacat dels Trempats i els Bergants

Guillem Andrés
2 min
4 de 7 dels Arreplegats

BarcelonaL'última actuació del curs ha confirmat els estats de forma en què han estat les colles al llarg de la temporada. Novament els Arreplegats de la Zona Universitària han fet els millors castells de la jornada, però els Trempats de la Universitat Pompeu Fabra i els Bergants del Campus de Terrassa han tornat a apuntar-se castells inèdits en el seu historial en una temporada excepcional per a les dues colles. Per contra, l'últim dijous universitari casteller també ha corroborat les dificultats que han tingut la resta de colles per mantenir el nivell assolit els últims anys.

El castell més important del dia va ser el tres de set aixecat per sota dels Arreplegats a Mataró, el segon de la temporada per als de la camisa verd quiròfan. A més, ho van acompanyar amb el 4d7, el 4d7a i el Pd6f. Els barcelonins han tornat a fer una gran temporada en què han descarregat el Pd7fm per tercer cop en el seu historial. L'única espina que els ha quedat, però, és la de repetir el quatre de vuit, que al final no han arribat a provar a plaça.

Aquest dijous els Trempats van tornar a fer un gran salt en els seus registres. D'una sola tacada van descarregar el seu primer quatre de set amb agulla i el seu primer pilar de sis amb folre de la seva història. En aquest segon tram de temporada els de la Pompeu Fabra han fet vuit castells de set en només quatre actuacions. A més, el pilar els ha donat grans resultats. Fins a aquest any no havien descarregat cap pilar de 5 però aquest final de temporada n'han tret el màxim rendiment amb dos de descarregats més el 4d7a i el Pd6f. De la mateixa manera, han sumat dos 2d7f més, que s'afegeixen al que van descarregar el maig del 2017.

Una altra colla que ha fet una temporada excel·lent són els Bergants, que aquest dijous també van estrenar el quatre de set amb agulla. Fins a la temporada passada els egarencs només havien descarregat dos castells de set i aquest curs, en canvi, n'han sumat vuit. La setmana passada van completar el primer tres de set i aquesta el quatre de set amb agulla. Alhora, també han descarregat quatre pilars de sis amb folre i ja n'acumulen cinc al seu historial.

Les altres colles que també han fet castells de set són els Ganàpies de la UAB, els Xoriguers de la UdG i els Emboirats de la UVic. D'aquestes tres colles, però, només els vigatans han aconseguit superar els registres de la temporada anterior amb el primer tres de set del seu historial. Per contra, els Passerells del TCM i els Engrescats de la URL no han pogut repetir els castells de set aixecats la temporada passada.

stats