Ara Castells 12/07/2017

El fet casteller es capbussa per fugir de la calor estival

Amb l'arribada del mes de juliol són diverses les colles castelleres que aprofiten per alçar les seves estructures dins de l'aigua

Ara
2 min
Els Esperxats protagonitzen el seu habitual pilar dins de l'estany de Banyoles

BarcelonaAmb l'escalada de les temperatures i l'arribada de les vacances escolars, i laborals per a molts, arriba també aquella època de l'any en la qual les colles castelleres combaten la calor amb aigua, en piscines, en llacs o al mar; tot s'hi val per treure's la suor de sobre!

Els Pallagos desplaçaran el seu assaig al llac de Vinçà

Aquest vespre els Pallagos del Conflent desplaçaran el seu assaig al llac de Vinçà. La colla ho ha fet públic amb un cartell ben suggeridor en el qual apareixen descarregant un pilar de quatre amb banyador dins l'aigua del llac. La colla de la Catalunya del Nord assaja habitualment els divendres al costat de l'estació de tren de Prada, però els dimecres ho fan a la Sala Gipulo, Mairie de Vinçà, molt a prop del llac, un indret molt temptador ara que pugen les temperatures. Els Pallagos no tenen cap compromís fins al proper 30 d'agost i això els permet gaudir d'aquest tipus d'activitat fresca i desenfadada.

Els Picapolls durant l'assaig a la piscina d'Artés

No serà pas la primera activitat castellera aquàtica de l'any, ja que ahir els Picapolls de la Gavarresa ja van assajar amb banyador. La formació d'Artés va desplaçar el seu assaig habitual a la piscina de la localitat del Bages, on van poder fer castells a la gespa i també una remullada final. Els Picapolls tancaran el primer tram de la temporada a Blanes, on actuaran durant la celebració de la festa major, una altra oportunitat, sense cap mena de dubte, per tornar a fer una remullada col·lectiva.

Una altra colla clàssica en els assajos a remull és la dels Esperxars de l'Estany, que diumenge van protagonitzar el seu habitual pilar dins les aigües de l'estany de Banyoles. La formació gironina assaja a poc més d'un quilòmetre de l'estany i cada temporada aprofita el mes de juliol per fer un pilar a remull. A banda de l'espadat de quatre, els Esperxats també van aprofitar per començar a agafar mides a estructures com la del nou de sis, que podria ser un dels objectius de la colla a curt o mitjà termini.

Les muixerangues també s'hi apunten

Cartell oficial de la primera trobada de muixerangues a la mar

Fins i tot les muixerangues d'Alacant s'escapen de la calor remullant els peus a la mar. Amb un pilar de dos a la riba de la platja, amb els pantalons arremangats i els peus dins l'aigua, la Muixeranga de Campello anuncia la primera trobada de muixerangues al mar en el marc de les Festes de la Mare de Déu del Carme, que tindran lloc dissabte en aquesta localitat del sud del País Valencià. La colla compartirà la trobada amb el Ball dels Locos de l’Olleria, amb la Muixeranga de la Plana amb el Corball i amb la Muixeranga de Pego.

stats