Ara Castells 19/11/2016

Gràcia acull la revàlida barcelonina

La diada de la colla local pot esdevenir un repte important per a tres de les sis formacions de la Ciutat Comtal

Efren Garcia
2 min
Raimon Garriga, cap de colla dels Castellers de la Vila de Gràcia, en el discurs de l'últim assaig de la temporada

BarcelonaLa diada dels Castellers de la Vila de Gràcia reuneix tres de les formacions de la ciutat en l'última revàlida per completar els deures. El 9 de 8 podria ser una de les crides més importants, però totes les colles afrontaran el repte amb ganes d'estrenar alguna estructura.

Tot i començar la temporada amb mola empenta, sembla que els Castellers de la Vila de Gràcia no han acabat d'esclatar en aquest tram final. Van tornar de les vacances amb una gran actuació de festa major però la diada de colles locals de la Mercè i el Concurs de Castells els van passar factura, ensopegant en totes les cites amb el 3 de 9 amb folre. Des de llavors, els de la camisa blava no han tornat a alçar castells de 9 pisos. Demà podrien provar per primer cop en el seu historial el 9 de 8, castell al qual van col·locar ahir els pisos de dosos sobre la pinya, si bé el repte real hauria de ser la recuperació dels castells de 9.

Els Castellers de Barcelona han demostrat que han sabut bregar enguany amb els forçats canvis a posicions importants. Han tornat a unir el 3 i el 4 de 9 a plaça, però això els ha suposat fins ara la pèrdua dels galons de gamma extra. Si bé la festa major del Clot semblava el millor dels escenaris per a la recuperació del 9 de 8, finalment hauran de decantar-se per dur-lo a Gràcia o aplaçar-lo fins a la temporada que ve. D'altra banda, si aquesta estructura no arriba a temps, ho hauran de deixar estar, ja que només ells són conscients del que els ha costat arribar al nivell actual.

Des de que el 2013 els Castellers del Poble Sec van descarregar el seu primer 4 de 8, l'han repetit cada any, ampliant el nombre de construccions d'aquest nivell i afegint-hi el 2015 el primer 3 de 8 de la colla. Aquesta temporada s'ha girat molta feina a can Bandarra. A les nombroses baixes de troncs s'hi han afegit els problemes per mantenir estructures com el 2 de 7 que havien estat altres anys el seu pal de paller. Els nervis i els imprevistos d'última hora han anat ajornant l'estrena dels 8 pisos setmana rere setmana. La caiguda de la torre a primera ronda, després de carregar, la setmana passada, va hipotecar una nova oportunitat i es plantegen la diada dels Castellers de la Vila de Gràcia com una cita clau. Hauran de superar la pressió per no embarrancar en l'obsessió dels 8 pisos.

stats