Ara Castells 15/08/2015

Gràcia diu no al gluten

La colla castellera local encarregada de guarnir la plaça de la Vila i d'organitzar-hi la programació d'activitats es mostra sensible als celíacs

Ara
2 min
La plaça de la Vila de Gràcia esdevé un espai sensible pels celíacs. CASTELLERS DE LA VILA DE GRÀCIA

BarcelonaPer quart any consecutiu, la plaça de la Vila de Gràcia esdevé un dels punts més atractius de la festa major del barri per al col·lectiu de celíacs. Els Castellers de la Vila de Gràcia, encarregats del guarnit de l'espai i de l'organització dels actes que hi tenen lloc, han optat per vendre-hi cervesa sense gluten al mateix preu que la convencional. També duran a càrrec un berenar infantil amb una opció per a les persones al·lèrgiques o intolerants a aquesta proteïna que es troba a la llavor de molts cereals.

Ja fa un grapat d'anys que els Castellers de la Vila de Gràcia participen d'una forma molt activa en els actes de la festa major. No només alcen els seus castells els dies 16 i 20 sinó que engalanen la plaça de la Vila i hi organitzen una àmplia programació d'actes per a tots els públics.

Sensibles amb el col·lectiu de celíacs, els graciencs han decidit vendre la cervesa sense gluten, que es comercialitza habitualment amb un cost superior a la convencional i que és complicada de trobar en grans esdeveniments, al mateix preu que la cervesa normal. La plaça comptarà amb una zona reservada per a persones amb mobilitat reduïda i s'ha dissenyat la disposició dels equips de so per intentar reduir l'impacte sonor. El 80% dels materials que s'hi han fet servir pel guarnit de la plaça són reciclats, fent l'entorn una mica més sostenible.

Els organitzadors volen seguir potenciant la festa d'àmbit familiar i per això, a banda dels tradicionals jocs d'aigua, aquest any han programat tres espectacles infantis. El berenar pels més petits de dimarts 18, a més, presentarà una opció sense gluten. Després de l'èxit de l'any passat, es torna a organitzar un concurs de paelles i tapes que comptarà amb el reconegut cuiner Fermí Puig com a jurat, així mateix torna també el tast de vermut de Reus amb l'actor David Bagès.

stats