Castells
Ara Castells 28/05/2023

Habituats a la gamma alta de 8

Els Minyons de Terrassa completen el seu segon 3 de 9 amb folre de l’any

2 min
3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa a la Diada del Patrimoni

Amb la temporada castellera avançada, la gamma alta de 8 comença a ser habitual a les places. Aquest cap de setmana, quatre colles han anat més enllà dels bàsics de 8. Entre aquestes cal destacar els Minyons de Terrassa, que han completat el seu segon 3 de 9 amb folre de l’any, a més d'anotar-se un nou 5 de 8. Per contra, els Castellers de Vilafranca han topat amb el tres folrat, que han desmuntat en dues ocasions, i han acabat amb el 2 de 8 amb folre com a millor castell.

Els Xiquets de Reus es treuen l’espina del 2d8f

La setmana anterior els reusencs van marxar amb regust agredolç de plaça havent carregat el 2 de 8 amb folre. Aquest cap de setmana hi han tornat amb tot i han pogut completar el dos folrat que els va quedar a mitges. A més, han descarregat el primer 3 de 8 de la temporada. A la mateixa plaça, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha continuat rodant el 4 de 8 amb l’agulla, el 2 de 8 amb folre i el pilar de 7 amb folre.

Entre les colles de vuit, també destaquen els primers 3 de 8 de l’any dels Castellers de Sants i els Marrecs de Salt. Entre la gamma de 7, els Castellers d’Esplugues han estrenat el 5 de 7, la Jove de Sitges el 3 de 7 amb l’agulla i els Tirallongues de Manresa el 4 de 7 amb l’agulla.

Els Arreplegats es tornen a emmanillar

Entre setmana, els Arreplegats de la Zona Universitària van tornar a marcar una fita descarregant per quart cop a la història el pilar de 7, que en el cas de les colles universitàries també incorpora les manilles a més del folre habitual. Alhora, van completar el 4 de 8, el tercer de la temporada i el desè en el seu historial.

stats