Ara Castells 17/09/2018

Jove de Sitges i Castellers de Mollet brillen en un cap de setmana de poques estrenes

Repàs de les estrenes de les colles en les actuacions del 15 i 16 de setembre

Ara
2 min
3d7a dels Castellers de Mollet

BarcelonaLa cita més destacada del cap de setmana ha estat, sense cap mena de dubte, l'actuació del primer diumenge de les Festes de Santa Tecla de Tarragona. En aquesta actuació, però, tot i haver-se descarregat quatre castells de gamma extra, cap colla va poder estrenar cap castell en la present temporada. D’aquesta manera, mentre que algunes colles de vuit encara es troben en una fase de rodatge a l’espera d’atacar reptes superiors, les novetats de la setmana han arribat de la mà de colles de set.

La Jove de Sitges recupera el 2d7

L’actuació del 36è aniversari dels Xicots de Vilafranca va ser l’escenari escollit per la Jove de Sitges per tornar a enfrontar-se al 2d7, un castell que ja van carregar al juliol en la darrera actuació abans de vacances. Els del Garraf el van poder descarregar després d'haver-ho fet per últim cop l’any 2012. La de dissabte va ser tot just la tercera completada per als de la camisa de color vi, després d'haver-lo carregat en set ocasions.

Una altra colla que també va voler descarregar el primer 2d7 de la temporada van ser els Castellers de Badalona, però només la van poder coronar. Els micacos no la descarreguen des del 2012 i, de la mateixa manera que els de Sitges, en porten tres de completades al seu historial.

Primer triplet de set per als Castellers de Mollet

Després de força anys amb dificultats per completar castells de set, la temporada passada els Castellers de Mollet van recuperar el 3d7, que feia dotze anys que no descarregaven. Alhora es van habituar al 4d7, amb quatre de descarregats. Aquesta temporada els del Vallès Oriental ja han anat acumulant castells des de bon inici. Quan encara els queden pràcticament dos mesos de temporada, ja és l’any en el qual han descarregat més castells de set de la seva història. Un castell que encara no havien fet mai, però, era el 3d7a que han descarregat aquest cap de setmana, que van acompanyar del 3d7 i 4d7. La d’aquest diumenge es converteix en la millor actuació del seu historial i la primera en la qual completen tres castells de set.

stats