Microsites 14/06/2015

La Joves ja alça castells de nou

Les dues formacions de xiquets de la ciutat de Valls han estrenat la gamma de nou abans de les festes de Sant Joan

Efren Garcia
2 min
La Joves descarrega el primer quatre de nou amb folre de l'any. COLLA JOVES XIQUETS DE VALLS

BarcelonaSi hi ha una diada castellera especial en l'imaginari i la història de la Colla Joves Xiquets de Valls, aquesta és sense cap mena de dubte la del seu local social, coneguda també com la diada del Pati. Dissabte, els homes de Jaume Galofré van aprofitar una emotiva jornada d'homenatge als pioners de la formació vallenca per atacar el primer castell de nou pisos de l'any, el quatre de nou amb folre.

Els de la camisa vermella van esperar, però, fins al tercer torn. Van iniciar l'actuació descarregant el cinquè tres de vuit de la temporada. El primer pas endavant va arribar en la segona ronda, quan la Joves va descarregar el seu primer castell de gamma alta de vuit, el set de vuit. El primer quatre de nou amb folre va arribar per tercer any consecutiu abans de la diada de Sant Joan, enguany ho fa tot just una setmana després de l'estrena del tres de nou amb folre de la Colla Vella dels Xiquets de Valls.

Els Nens del Vendrell van tornar a aprofitar una cita clau en el seu calendari per segellar la tercera tripleta de castells de vuit de l'any. Consolidades les seves estructures, els de la capital del Baix Penedès ja pensen en nous reptes com l'estrena del cinc de vuit o l'atac al tres de nou folrat.

Tot i l'esforç de la darrera setmana, els Moixiganguers d'Igualada van haver d'aplaçar el debut del seu dos de vuit amb folre. La segona clàssica de vuit de la història de la colla, i de la temporada, va saber a poc a alguns castellers, que esperen neguitosos a fer el salt a la gamma alta de vuit.

La Colla Jove de Castellers de Sitges va salvar dissabte els problemes de canalla que arrossegava durant la setmana i es va apuntar dos castells de set pisos, un d'ells, el quatre amb el pilar, de la gamma alta.

Colla Jove de Castellers de Sitges: 4d7, 4d7a, 5d6, P5

Colla Joves Xiquets de Vall: 3d8, 7d8, 4d9f, P4, P5, P4

Nens del Vendrell: 3d8, 2d8f, 4d8, P4, P5, P4

Moixiganguers d'Igualada: 4d8, 3d8, 2d7, P4, P5, P4

stats