Ara Castells 03/07/2016

Llums i ombres castelleres a Barcelona i a Tarragona

Les diades d'estiu i de Sant Pere han repartit sorts desiguals a les colles locals, que han seguit sumant construccions de nou pisos

Efren Garcia
2 min
Els Castellers de Sants s'apunten la seva tripleta vilafranquina més matinera

BarcelonaEls Castellers de Sants van trencar tòpics completant ahir la tripleta vilafranquina més matinera del seu historial a la diada d'estiu celebrada a Barcelona i segellant una exhibició que augura la proximitat del gamma extra gris. En canvi, a Tarragona, els Xiquets de Tarragona i els del Serrallo van patir en la diada de Sant Pere i van ensopegar amb els seus màxims castells.

Barcelona vibra amb la tripleta vilafranquina dels borinots

És cert que els borinots acostumen a calcar els resultats de les seves actuacions de començament de curs, però les noves exigències fan que també hagin d'accelerar el pas si volen acabar la temporada fent un nou pas endavant. Ahir van demostrar la seva solidesa en descarregar el tres i el quatre de nou folrats i el quatre de vuit amb agulla, la coneguda com a 'tripleta vilafranquina'. Els de Sants van arrodonir una jornada que l'any passat no va arribar fins a l'actuació tarragonina del Pla de la Seu anant de nou un pas més enllà i sumant el seu primer pilar de set amb folre del curs.

Els van acompanyar dues colles que van plantejar sengles diades de màxims. Els Castellers d'Esplugues van aprofitar la cita per descarregar el primer quatre de vuit de l'any i dues de les seves millors construccions de la gamma alta de set, el tres aixecat per sota i el set. Els Xics de Granollers van repetir la seva millor exhibició de l'any en apuntar-se el segon quatre de vuit, el dos i el cinc de set.

Les ensopegades desllueixen els castells a Tarragona

Ni els Xiquets de Tarragona ni els del Serrallo van tenir ahir el seu millor dia. Els matalassers van descarregar el dos de vuit amb folre i el quatre de vuit però van fer llenya dels seus castells més valuosos, el tres de nou folrat i el quatre de vuit amb el pilar. Els del Serrallo van haver de desmuntar dos cops el cinc de set però van ser efectius a l'hora d'afegir el pilar a les dues construccions bàsiques.

Els millors resultats van ser per a la Colla Vella dels Xiquets de Valls, que va descarregar el quatre de vuit amb el pilar i el cinc de vuit, i van posar la cirereta al pastís en sumar un nou tres de nou amb folre en el segon torn. Van segellar la seva exhibició descarregant el pilar de sis i deixant entreveure una diada que podrien alçar un pis més aquest mateix estiu.

Barcelona - Diada d'estiu

Castellers de Sants: 3d9f, 4d9f, 4d8a, P7d, P4, P4, P4, P4

Xics de Granollers: 2d7, 4d8, 5d7, P5

Castellers d'Esplugues: 4d8, 3d7xs, 7d7, id P5, P4, P4

Tarragona - Diada de Sant Pere

Xiquets del Serrallo: id 5d7, 3d7a, id 5d7, 4d7a, P5

Colla Vella dels Xiquets de Valls: 4d8a, 3d9f, 5d8, P6

Xiquets de Tarragona: 2d8f, i 3d9f, 4d8, i 4d8a, P5

stats