Ara Castells 03/09/2016

Londres celebrarà la Diada amb sardanes, castells i activitats infantils

Els Castellers de Londres participaran en la Catalan Week a Spa Fields Park, on alçaran les seves construccions

Ara
2 min
Els Castellers de Londres preparen un mes de setembre carregat d'activitats

BarcelonaL'activitat dels Castellers de Londres en aquest segon tram de temporada comença amb molta intensitat. La setmana entrant participaran en els actes de la celebració de la Diada Nacional de Catalunya amb la intenció de seguir-se obrint al públic anglès. La colla ja prepara també el seu viatge a Tarragona el 30 de setembre, on se sumarà a les activitats organitzades pel Concurs de Castells.

El documental 'Enxaneta' serà el tret de sortida dels actes de la Diada per als castellers londinencs. Dissabte que ve, 10 de setembre, després de l'assaig general al seu local, l'església de Saint Thomas, els castellers faran un sopar de germanor que s'acabarà amb la projecció del documental casteller produït per Televisió de Catalunya, 'Enxaneta'.

Diumenge, 11 de setembre, els Castellers de Londres prendran part en els actes previstos a l'Spa Fields Park. La Catalan Week, organitzada per l'ANC England, arrencarà a les dotze del migdia amb un pícnic i comptarà també amb les sardanes de la Colla Sardanista de Londres i activitats per a la canalla organitzades per l'Escola Catalana a Londres. L'actuació castellera està prevista a dos quarts de tres de la tarda. La jornada s'acabarà amb la lectura d'un manifest i la cantada de l'himne nacional, 'Els segadors'.

El mes dels londinencs s'acabarà, però, a Tarragona. La Biennal de Castells ha organitzat enguany una diada castellera amb quatre colles internacionals. La formació anglesa té previst arribar a terres catalanes el 30 de setembre. L'1 d'octubre compartirà plaça amb els Castellers d'Andorra, els Castellers de Copenhaguen i els Castellers de París. La primera actuació entre dues d'aquestes formacions, la de París i la londinenca, va servir per veure els primers castells de sis pisos dels francesos.

stats