Ara Castells 11/10/2016

Els Marrecs de Salt, protagonistes de les Fires de Sant Narcís

En el marc de la celebració del seu 20è aniversari, la colla serà la pregonera de la festa major d’enguany i alçaran un castell a dins de la Catedral

Carol Martín
1 min
Els Marrecs de Salt abans de fer pujar el pilar caminat per les escales de la Catedral

BarcelonaLa colla gironina, que viu en les Fires de Sant Narcís un dels seus moments més importants de la temporada, serà protagonista enguany de la festa major de Girona; a banda del pilar caminat a les escales de la seu, també alçaran un pilar a l’interior de la Catedral, i seran els encarregats de fer el pregó d’inauguració de la festa major de la ciutat.

Cada any, els Marrecs de Salt aixequen un pilar caminat que fan pujar per les escales de la Catedral de Girona durant les festes de la ciutat. Es tracta d’un acte molt emotiu en què la colla alça al vespre un pilar al peu de les escales del temple i el fan pujar els 90 esglaons que conformen la característica escala.

Enguany, però, amb motiu de la commemoració del 600è aniversari de la nau gòtica de la Catedral, després del tradicional pilar a les escales, els Marrecs alçaran una construcció a l’interior de la basílica l'1 de novembre.

A banda d’aquests actes, el 29 de setembre, l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va acudir a un assaig dels Marrecs de Salt per comunicar-los en persona la designació de la colla com a pregonera de les Fires de Sant Narcís d’enguany, en el seu 20è aniversari. “La història dels Marrecs va estretament lligada a les Fires, des del seu naixement que són protagonistes indiscutibles de la programació. Encarregar-los el pregó és la manera que tenim des de la ciutat d’agrair-los tot el que ens han donat durant dues dècades, i la seva participació en la vida cultural, festiva i associativa de la ciutat”, ha explicat Madrenas.

stats