Ara Castells 30/06/2019

Els Minyons s'apunten el primer doblet de gamma extra

Terrassa gaudeix amb una diada d'alta intensitat sota un sol de justícia

Efren Garcia
3 min
Els Minyons descarreguen el primer P8fm de l'any i esdevenen la primera colla en completar dos castells de gamma extra

TerrassaLes colles castelleres han sobreviscut aquest diumenge a les altes temperatures que s’han patit al Raval de Montserrat de Terrassa i han arrodonit una diada de festa major d’excepció. Els Minyons de Terrassa han completat els seus dos primers castells de gamma extra, han descarregat el dos de nou amb folre i manilles en el segon torn i han estrenat el primer pilar de vuit de l’any. Les estrenes s’han viscut a tres bandes, perquè la Colla Joves Xiquets de Valls ha descarregat el tres de nou amb folre i ha sumat el seu primer quatre de vuit amb el pilar, i els Castellers de Terrassa han bastit amb èxit el seu primer tres de vuit del curs.

Els Minyons han decidit començar la seva actuació atacant un dels castells més cars de veure en aquest inici de curs, el quatre de nou folrat. Els malves han buscat la millor quadratura per provar-lo amb garanties, però les primeres sacsejades han arribat amb l’ascens de la canalla. Han salvat l’aleta i l’inici del descens, però han acabat patint una llenya inevitable. La caiguda no els ha passat factura: han mantingut el seu programa inicial i han plantat el dos de nou amb folre i manilles tot seguit. L’estructura s’ha completat amb certa comoditat, al primer intent, amb una serenor extrema. Ha mantingut les mides sense remenar durant l’ascens i només han hagut de treballar lleugerament quan ja la desmuntaven. Han provat el tres de nou amb folre en el tercer torn, però l’han hagut de desmuntar en un primer intent. Amb els sisens col·locats, una sotragada l’ha desestabilitzat. En la segona temptativa, l’estructura ha tornat a mostrar-se fràgil en l’encaix entre els terços i els quarts, però aquest cop l’han pogut descarregar.

Si bé les baixes d’última hora han limitat el ventall de la Colla Joves Xiquets de Valls, això no els ha fet arronsar-se i han decidit iniciar la seva exhibició amb el tres de nou amb folre. Sembla que després de la diada de Sant Joan, els diables vermells han trobat les mides d’aquesta estructura, que han tornat a completar sense problemes. Obligats a aixecar el peu de l’accelerador, han optat per estrenar el quatre de vuit amb el pilar i han demostrat que aquest any dominen l’espadat amb excel·lència. Tot i haver de defensar el quatre en el pis de terços, han acabat celebrant un nou èxit. Han arrodonit la seva actuació amb una carta segura, el seu castell insígnia enguany. El tres de vuit amb el pilar s’ha bastit amb delicadesa per no perdre les mides un cop hi ha encabit l’espadat. Desmuntada l’estructura del tres han pogut relaxar-se durant el descens.

Els Castellers de Terrassa arribaven a la cita més important del primer tram del curs amb la intenció de provar el dos de vuit folrat. Conscients que es tractava d’una aposta superior, han arrencat la seva actuació amb el quatre de vuit. El castell ha perdut la quadratura a tots els nivells, però la colla l’ha sabut redreçar. Han guardat l’estrena del tres de vuit per a la segona ronda. Els castellers de la camisa blau turquesa han fet la seva feina apamant l’estructura i han passat tota la pressió als membres de la tècnica. La temporada, però, és molt llarga, i les sensacions dels egarencs, molt bones. Avui tocava fer un pas enrere per assegurar-se'n dos endavant. Han descartat l’intent del dos de vuit folrat, però han exhibit un dos de set de postal.

Tot i les altes temperatures, tant els Minyons de Terrassa com la Colla Joves Xiquets de Valls han volgut donar-ho tot fins a l’últim moment. Els malves han deixat passar la colla convidada per guanyar uns instants de descans. Els vallesans han tornat a demostrar un gran domini al descarregar el pilar de set amb folre sense aparents complicacions. Amb un castell de gamma extra a la bossa, els Minyons han buscat augmentar la seva renda intentant el primer pilar de vuit emmanillat que es porta a plaça enguany. L’han alçat amb delicadesa i han fet esclatar la plaça amb una merescuda celebració.

Castellers de Terrassa: P4 cam, 4d8, 3d8, 2d7, 2 P5.

Minyons de Terrassa: P4 cam, 4d9f c, 2d9fm, id 3d9f, 3d9f, P8fm, V5.

Colla Joves Xiquets de Valls: P4 cam, 3d9f, 4d8p, 3d8p, P7f, P5 + 3 P4.

stats