Ara Castells 13/11/2016

Els Minyons emmanillen Granollers

La formació egarenca completa l'últim gamma extra abans de la seva diada de final de temporada i supera el 9d8 que hi havia alçat el 2014

Efren Garcia
2 min
Els Minyons descarreguen a Granollers el primer 2d9fm que veu la plaça Porxada

BarcelonaUna de les principals actuacions del cap de setmana casteller ha estat diada dels Xics de Granollers. L'exhibició vallesana ha centrat els grans focus d'atenció gràcies a la gamma extra protagonitzada pels Minyons de Terrassa, al primer 7 de 8 dels amfitrions i a la posada en escena de la 'soca a l'antiga' dels Castellers de Sants amb els castells de 9 pisos. La plaça de la Porxada tanca l'any veient la construcció més valuosa que s'hi ha provat mai.

Els Minyons de Terrassa no abaixen la guàrdia ni un instant i, conscients que per fer un final d'any de traca i mocador cal mantenir la tensió fins a l'últim moment, s'han plantat a Granollers amb la intenció de sumar dos castells de 9 pisos més i un de gamma extra. Els malves han optat per atacar el 2 de 9 amb folre i manilles, el cinquè descarregat de la seva temporada particular, a la segona ronda. Si bé els egarencs ens tenen acostumats a buscar el seu millor castell en el primer torn, també acostumen a mostrar les seves cartes a les cites prèvies a les grans actuacions. Avui ni l'una ni l'altra han volgut premiar el seu públic amb un gamma extra inèdit a la capital del Vallès Oriental –de manera que superessin el 9 de 8 que van assolir-hi l'any 2014– i han centrat en això tots els esforços.

Els Xics de Granollers també han guardat les millors cartes per al segon torn. Han iniciat la seva actuació descarregant el vuitè 4 de 8 de la temporada, amb el qual han agafat confiança per encarar el repte de la jornada. Per primer cop en els seus 25 anys d'història han provat el 7 de 8. El castell s'ha alçat sòlid però tremolós i després de dibuixar les dues aletes s'ha començat a tensar de forma perillosa. Quan la canalla iniciava el descens, l'estructura del 3 s'ha trencat. La caiguda ha hipotecat un possible tercer castell de 8 pisos, ja que han triat el 5 de 7 per tancar la seva actuació.

Després d'estrenar a la diada del seu aniversari el nou sistema de 'soca a l'antiga', dissenyat per millorar la seguretat dels membres de la pinya dels castells folrats, els Castellers de Sants han volgut aprofitar la diada dels Xics de Granollers per fer un altre pas endavant. Els Borinots, que la temporada passada ja van despertar expectació gràcies al peculiar 2 de 7 aixecat per sota, han lligat per primer cop un castell de 9 pisos amb una pinya tancada amb els braços amunt. Com ja van fer al mes de maig, han dedicat els esforços a explicar a tots els castellers que han volgut col·laborar a la seva pinya com s'havien de col·locar. Han descarregat també el 5 i el 4 de 8.

Els Minyons han aprofitat la ronda de pilars per descarregar per setantè cop en el seu historial l'espadat de 7 amb folre.

Castellers de Sants: P4, 5d8, 3d9f, 4d8, P5

Minyons de Terrassa: P4, P4, 3d9f, 2d9fm, 4d9f, P7f

Xics de Granollers: P4, P4, 4d8, 7d8 c, 5d7, P5

stats