Ara Castells 06/09/2019

Minyons i Sabadell volen accelerar el ritme

Prèvia de l'actuació de la festa major de Sabadell

Guillem Andrés
2 min
2d9fm dels Minyons de Terrassa a Sabadell, 2017

BarcelonaEl nord casteller torna a posar-se la camisa en aquest inici de setembre, i l'actuació a la festa major de Sabadell és una de les primeres cites destacades del segon tram, més enllà del camp de Tarragona i el Penedès. Tot i que no porten gaires setmanes de rodatge, els Minyons de Terrassa i els Castellers de Sabadell aspiren a completar una actuació de nivell amb objectius ambiciosos. També hi seran els Castellers de Barcelona, tot i que aquests completaran una actuació més tranquil·la.

Els Minyons de Terrassa encaren la primera actuació destacada d'aquest segon tram de temporada després que aquest any no hagin assistit a Sant Fèlix. Aquest fet ha fet que els assajos de les últimes setmanes no hagin estat tan potents com en temporades anteriors i que encara tinguin força gent de vacances. De totes maneres a Sabadell volen fer un pas endavant i estrenar nous castells que els acostin a les grans cites de la Mercè o Sant Narcís a Girona. D'aquesta manera, els principals reptes dels malves són repetir el 2d9fm i el Pd8fm que ja es van anotar en el primer tram de temporada. Els egarencs també han assajat el 9d8, tot i que aquest segurament arribarà més endavant. Completaran l'actuació amb els dos castells bàsics de nou, mentre que a l'assaig el 3d9fa i el 5d9f ja van prenent forma per sortir a la plaça en les pròximes setmanes.

Els Castellers de Sabadell tenen en la seva festa major un gran escenari per portar els seus castells màxims. Tot i que hi arriben amb pocs assajos després de les vacances, els de la camisa verda es plantegen una actuació de màxims. D'aquesta manera volen revalidar el 7d8 que ja van completar en el primer tram i portar el primer 2d8f de la temporada. Aquests són els dos castells que estan assegurats en el programa dels saballuts, mentre que les últimes proves acabaran de determinar si també hi afegeixen el 4d9f.

Els Castellers de Barcelona, per contra, tenen en Sabadell la primera actuació del segon tram i hi arribaran amb només tres d'assajos a l'esquena. Aquest fet, per tant, els portarà a completar una actuació més tranquil·la que en altres anys, quan sí que havien encarat algun repte ambiciós. Així, el programa de màxims serà la clàssica de 8, tot i que caldrà definir-ho en l'últim assaig d'aquest divendres. Els barcelonins, alhora, encaren un setembre potent en el qual tindran les actuacions de la Mercè com a principal objectiu, i on volen tornar a plantejar-se el castell de 9.

stats