Castells
Ara Castells 20/11/2022

Els Minyons de Terrassa assoleixen la gamma extra en l'última cita de l'any

Els terrassencs descarreguen el 2 de 9 amb folre i manilles en el tancament de temporada

2 min
2d9fm dels Minyons de Terrassa

TerrassaLa diada dels Minyons de Terrassa marca el final de la temporada castellera. Una actuació que, aquest any, tenia el principal al·licient de l'assalt a la gamma extra dels malves. Així doncs, els malves han obtingut el seu premi amb forma de dos emmanillat, mentre els Castellers de Sants hi han tornat amb els nou pisos i els Castellers de Sant Cugat han estrenat gamma de 8.

El 2 de 9 amb folre i manilles, per tant, ha sigut el castell més destacat del dia. El dos ha arribat en segona ronda i s'ha executat de manera notable, amb una pujada rapidíssima de l'enxaneta que ha permès evitar el desgast de les manilles. Inicialment han obert amb un 3 de 9 amb folre força lent i han tancat amb el 4 de 9 amb folre, que s'ha desquadrat entre terços i quarts. A més, han arrodonit amb el primer pilar de 7 amb folre de la temporada, que ha requerit una defensa titànica per descarregar-lo. D’aquesta manera, els Minyons aconsegueixen tancar temporada amb la gamma extra al sarró i amb un bon rodatge de la gamma bàsica de nou.

Per la seva banda, els Castellers de Sants han revalidat el 3 de 9 amb folre descarregat fa dues setmanes. Els borinots se l'han anotat després d'un intent desmuntat i també l'han hagut de treballar en la baixada, quan el castell s'ha obert de mides a quarts. Per contra, no han pogut amb el 4 de 9 amb folre, que han desmuntat amb els sisens col·locats. L'han tirat amunt al tercer peu, però ràpidament s'ha vist que no oferia unes bones mides. Així doncs, han acabat l'actuació amb un 4 de 8 i un 2 de 7 de circumstàncies. Els santsencs, per tant, han completat una actuació agredolça: s'han anotat un altre castell de nou però s'han deixat els deures pendents del quatre folrat per a l’any vinent.

L'altra estrena de l'any l'han aconseguit els Castellers de Sant Cugat, amb el primer 3 de 8 descarregat de l'any. Els vallesans feia dies que el perseguien i avui se l'han anotat després d'un intent desmuntat previ i també l'han hagut de treballar, especialment en un pis de quarts que s'ha anat obrint. Abans han completat un bon 4 de 8, però no hi han pogut sumar el 2 de 7. En un primer moment l'han desmuntat i després ha cedit abans de carregar-se, quan l'enxaneta estava remuntant els dosos.

Estrenes a Badalona

Els Castellers de Badalona i els Castellers de Sarrià han viscut una gran actuació, amb novetats en el repertori de les dues colles. Els badalonins han descarregat el primer 2 de 7 de l'any, que ja havien intentat a la sessió de Torredembarra del Concurs de Castells. A més, hi han afegit els dos castells de set amb agulla, sent el primer 4 de 7 amb agulla de la temporada.

Per la seva banda, els barcelonins s'han anotat el doblet de castells de 7, amb el primer 3 de 7 del seu historial. També han actuat els Castellers del Prat i els de Montcada i Reixac amb castells de sis.

Una altra novetat del cap de setmana l’ha signat la Colla Castellera de l’Esquerre de l’Eixample, amb el primer pilar de 5 de la seva història. Així doncs, els Vailets de Gelida han estrenat gamma de sis.

stats