Ara Castells 12/05/2019

Els Minyons de Terrassa s'avancen en la cursa dels nou pisos

La Fira Modernista veu el primer tres folrat de l'any de la mà dels de la camisa malva

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa descarreguen el primer castell de nou pisos de l'any

Un dels primers interrogants de la temporada castellera acostuma a ser descobrir quina serà la primera colla que alci una construcció de nou pisos. Els Minyons de Terrassa han aconseguit aquest mèrit descarregant el tres de nou amb folre diumenge en la Fira Modernista. Els egarencs es confirmen com la colla en més bon estat de forma en l'inici del curs.

La proximitat de la festa major de Terrassa –la diada gran tindrà lloc el 30 de juny– fa sempre que els Minyons comencin la temporada a un ritme destacat. Aquest any han sigut els primers en alçar un castell de nou pisos, tres setmanes després d'un fort creixement sostingut. Per Sant Jordi van ser els primers en descarregar el dos de vuit amb folre, que van repetir una setmana després, a Vilanova i la Geltrú, on van estrenar el set de vuit. El cap de setmana passat van afegir el cinc de vuit al seu ventall i aquest diumenge han fet un pas decidit completant el tres de nou folrat.

Després que en les dues últimes temporades hagin sigut els Castellers de Vilafranca els primers a trencar el sostre dels vuit pisos, els Minyons recuperen un èxit que no s'apuntaven des de les temporades 2015 i 2016.

Han arrodonit l'actuació repetint el cinc de vuit assolit a Cerdanyola, de nou a primera ronda, i sumant el quart dos de vuit amb folre de l'any en el tercer torn. Han volgut celebrar-ho amb un pilar de sis que han descarregat en el segon intent, després de desmuntar-lo prematurament. Han compartit plaça amb els Castellers del Riberal, que han descarregat els dos castells bàsics de set.

Minyons de Terrassa: 5d8, 3d9f, 2d8f, id P6, P6, 5 P4 (1 intent)

Castellers del Riberal: 3d7, 4d7, 5d6, P5, 2 P4

stats