Microsites 27/06/2016

Els Minyons es veuen obligats a reformular la diada de festa major

Diverses baixes sensibles afecten els plans dels malves a curt termini, si bé encara esperen completar l'any al màxim nivell

Efren Garcia
3 min
Els Minyons de Terrassa es veuen obligats a reformular la diada de festa major

BarcelonaSempre és complicat haver de fer un pas enrere, i encara més quan la propera diada castellera al calendari és la de la festa major de la teva ciutat. Els Minyons de Terrassa havien començat la temporada amb molt bon peu, estrenant el castell de nou pisos més matiner de la història moderna, superant els canvis forçats d'inici de curs, sumant la primera tripleta màgica de l'any i avançant ràpid amb els pilars i els castells compostos. Tot estava preparat per la que s'esperava que fos la millor diada de festa major de Terrassa de la història, fins que un quatre de nou amb folre va fer llenya a menys d'un mes de la cita esperada.

Els malves no han patit cap gran lesió, però sí un bon grapat de petits cops i rebregades d'aquelles que et deixen fora de joc un parell de setmanes. Als canvis habituals a tota formació castellera en el pas d'un curs a un altre, més encara després d'un any tant intens com ho va ser el 2015 pels egarencs, s'hi han sumat ara les baixes d'un nombre important de castellers que, si bé s'aniran recuperant en els propers dies, condicionaran molt la preparació de la diada del proper 3 de juliol.

Albert Pérez, cap de colla dels Minyons, explicava així l'actuació celebrada aquest cap de setmana a Barcelona:

“Quan els imponderables se sumen, el que has de fer és encaixar-ho i buscar solucions, i és el que estem fent. La idea d'avui era presionar una miqueta més, però tenim lesionats que ens vénen de setmanes enrere i preferim que aquesta setmana abans de la festa major, sabent que la setmana vinent serà molt intensa i que tenim molts assajos potents, estiguin més descansats, no carregar-los i que s'acabin de recuperar. No valia la pena intentar pressionar avui per fer una miqueta més, un tres de nou o un cinc de vuit. Hem preferit que els que estaven tocats es recuperin sense problemes i la setmana que ve poder buscar alguna cosa més”.

Aquests últims anys els Minyons de Terrassa s'han sumat a la diada de la festa major de Les Santes a Mataró, però tampoc sembla que aquesta actuació pugui solucionar el problema dels malves a curt termini.

“La veritat és que les baixes que ens condicionen més són per a tota la temporada, per tant hem de buscar solucions a nivell general i definitiu. Sí que tenim algunes baixes de la caiguda del quatre de nou de l'altre dia, però són baixes que simplement necessiten unes setmanes de recuperació”, afirma Pérez, mentre explica que “per festa major la idea seria assajar l'actuació que hem fet avui [dos de vuit amb folre, tres de vuit i quatre de vuit], un pis més, i de cara a Les Santes, habitualment poca cosa més podem fer, perquè al juliol ens ve una miqueta de baixada. Però si podem anar a Mataró amb el mateix programa que a festa major confio que en el segon tram de temporada, amb les solucions que ja estem treballant, podrem fer un tram més fort”.

En resum, és ara el calendari dels malves un dels principals condicionants per als propers mesos, ja que la següent actuació important després de Les Santes serà la de Sant Fèlix a Vilafranca del Penedès, on no descarten res tot i ser conscients de les dificultats que els suposa mostrar-s'hi al màxim nivell.

“Estem treballant diferents opcions. Sant Fèlix, com sabeu, ens queda molt just perquè fem vacances i anem molt justos de temps, però veurem fins a on arribem. Evidentment treballarem el cinc, el tres, el dos de nou, el pilar de vuit, el nou de vuit… que no és que els haguem deixat de treballar, i ja veurem quins estan més preparats”.

Si bé el més complicat en aquestes situacions és treballar seguint els impulsos del cap i no els del cor, Albert Pérez té molt clar que la temporada és molt llarga i que encara els queda molt a dir abans d'acabar l'any, així ho afirmava a la plaça del Rei de Barcelona en finalitzar l'actuació, “no posaré una marxa més si hi ha risc de baixar-ne dues. Hem hagut de frenar per assentar aquests canvis i això requereix el temps que requereix, no el temps que jo voldria”.

stats