Ara Castells 20/06/2015

La mirada castellera 2.0 abans de Sant Joan

Revisem el que les formacions expliquen a les xarxes socials per saber en quin estat de forma es troben abans d'un dels punts d'inflexió de la temporada

Efren Garcia
2 min
Cinc de set net fins a acotxadors a l'assaig dels Xicots. XICOTS DE VILAFRANCA

BarcelonaAmb un centenar de colles castelleres en el panorama casteller actual, és complicat saber l'estat de forma exacte de cada colla durant tota la temporada. No es pot confiar a cegues en les xarxes socials perquè una imatge mai no explica tots els secrets d'un castell o d'una prova, però fer un repàs ràpid dels perfils oficials del món 2.0 de diverses formacions ens pot ajudar a saber quins són els seus propers objectius:

-La Colla Vella dels Xiquets de Valls ens mostra l'entrega de noves camises al seu perfil de Facebook i Twitter. Més d'una vintena de nous castellers es fan una foto al seu local d'assaig amb Manel Urbano, el cap de colla, i Joan Ibarra, el president. A la xarxa també hem pogut veure la imatge del pilar de sis dels rosats amb el folre del de set fent les funcions de la pinya en una prova.

-Els Castellers de la Vila de Gràcia han fet pública la intenció de provar el primer castell de nou pisos de l'any a Reus. Ho han anunciat als quatre vents o, el que és el mateix, a les tres xarxes socials: Facebook, Twitter i Instagram.

-Els Moixiganguers han publicat a Instagram tres imatges que van marcar l'assaig previ a la diada de Cal Tabola. Els de l'Anoia van alçar divendres el tres de nou amb folre fins als quarts, van col·locar quints del cinc de vuit sobre la pinya i van provar el dos de vuit amb folre també fins als quints.

-Els Xicots de Vilafranca també ens mostren els seus progressos aquesta setmana en el seu perfil oficial d'Instagram, on han publicat el darrer intent de cinc de vuit que van provar divendres, el cinc de set net fins als acotxadors.

-Els Castellers de Berga no es queden enrere i segueixen treballant amb l'objectiu d'estrenar la gamma de vuit aquesta temporada. Al seu perfil d'Instagram i de Twitter han publicat una imatge del quatre de set net sencer a la xarxa d'assaig.

-La Colla Jove de Castellers de Sitges anuncia l'inici dels assaigs del castell de dones amb la imatge d'una prova de quatre de cinc net a la xarxa del seu pati d'assaig.

-Els Castellers de les Roquetes han publicat a Facebook un vídeo amb el seu tres de set sobre la pinya fins als dosos. Van descarregar la prova sense problemes durant un assaig i ara el volen dur a plaça.

-Un pis per sota, els Castellers de l'Alt Maresme ens mostren el quatre de sis net en el moment de l'entrada del pis de dosos.

-Els Castellers de Viladecans han publicat, també a Instagram, una imatge de la prova del seu tres de sis net d'ahir durant un assaig, en el qual van col·locar els dosos.

-Els Castellers de Tortosa ens expliquen que en motiu de la festa major dels Reguers han fet un assaig al carrer, i ho il·lustren amb una fotografia d'un pilar de quatre sobre pinya, amb l'enxaneta començant l'ascens.

stats