Ara Castells 10/06/2016

Els Moixiganguers d’Igualada ja preparen el 3 de 9

La colla de l’Anoia convoca la ciutat a un assaig especial per treballar de forma específica aquest castell, el volen estrenar aquesta temporada

Anna Marín
1 min
Els Moixiganguers d’Igualada ja preparen el 3 de 9

BarcelonaSi bé l’objectiu principal dels Moixiganguers aquesta temporada era fer el màxim de castells de 8 pisos possibles i començar a pensar en fer un pas, un bon inici d’aquesta temporada 2016 els ha portat a plantejar-se el castell de 9 abans del previst. Explica en Jordi Moreno, cap de colla dels d’Igualada, que “fins ara fèiem tastets del 3 de 9 quan ens sobrava temps als assajos, ara hem decidit apostar-hi fort perquè hem vist que tenim molt bones proves del tronc del 3 i del folre a terra”. En aquest sentit la colla ha programat per avui, 10 de juny, un assaig especial per preparar específicament aquest castell. Una botifarrada a tres quarts de nou, o el sorteig d’una panera entre tots els qui avui es passin per Can Tabola, tot s’hi val per aconseguir ser el màxim de castellers possibles. “ La resposta de la colla a la crida pels castells de 9 ha estat molt bona, hi ha moltes ganes, però tots sabem que ens falta volum de gent als assajos per poder pujar el folre sobre la pinya amb condicions. Necessitem que la colla i la ciutat es bolquin en aquest objectiu”, explica Moreno.

Ja fa un parell d’anys que els Moixiganguers dominen el folre de la torre de 8 i el porten a plaça en les actuacions importants de la colla. La seva trajectòria amb els castells de 8 bàsics és més que bona i ara, tot es conjura per portar a plaça el seu primer castell de 9 pisos. Encara no tenen una data fixada i no es volen precipitar, però esperen estrenar-lo abans que acabi la temporada.

stats