Microsites 29/06/2015

Prada de Conflent acull la millor actuació de la Catalunya Nord

L'estrena del quatre de set de la colla local ha fet possible que per primer cop dues formacions de la zona alcessin castells d'aquest nivell

Efren Garcia
2 min
Els Pallagos completen el 4d7 per primer cop. MURIEL TAURINYÀ / PALLAGOS DE CONFLENT

BarcelonaLa festa major de Sant Pere a Prada de Conflent va veure diumenge com per primer cop dues colles castelleres de la Catalunya Nord assolien els seus castells de set pisos en una mateixa actuació. Molt a prop de recuperar el seu millor estat de forma, els Castellers del Riberal van fer costat als de Prada en la diada més important pels de la camisa bordeus.

Els Pallagos de Conflent van apuntar-se a Prada la millor actuació de la seva història en descarregar el seu primer quatre de set després d'un intent desmuntat. Els de la camisa bordeus van aprofitar la jornada amb escreix, van estrenar també l'inèdit dos de sis i van repetir per segon cop un cinc que estrenaven tot just el mes de maig. Per celebrar-ho van realitzar la figuereta al pis de dosos de la torre i van posar la cirereta al pastís completant el tercer pilar de cinc des de la seva fundació.

Els Castellers del Riberal tampoc van voler deixar passar l'oportunitat de fer una gran actuació. Els de Baó van apuntar-se la millor tripleta de l'última dècada en descarregar després de deu anys el tres de set i sumar-hi el quatre de set. No descarregaven el tres des del 2005, quan van ser convidats a participar dels actes de la diada de la Mercè a Barcelona. D'altra banda, no completaven els dos castells bàsics de set en una mateixa actuació de del mes d'agost de 2002, la que va ser, sense cap mena de dubte, la millor temporada de la seva història.

Curta d'efectius, la Colla Jove Xiquets de Vilafranca va optar per exhibir dues estructures netes, el tres i el quatre de sis. Els penedesencs van tancar la pinya per sumar la desena torre de sis de l'any.

stats