El dos de vuit sense folre es presenta com el castell estrella de Sant Fèlix

La Colla Vella, els Castellers de Vilafranca, la Joves de Valls i els Minyons asseguren una actuació d'alt voltatge

Després d'un agost intens, amb actuacions dures, algunes ensopegades i també força alegries, arriba la gran actuació d'aquest mes amb la diada de Sant Fèlix, amb quatre de les millors colles del panorama casteller (Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca, Colla Joves Xiquets de Valls i Minyons de Terrassa). Totes hi arriben amb un programa de màxims i amb el dos de vuit sense folre en cartera. La Colla Vella i els Verds també asseguren castells de deu i la Joves i els Minyons ho acompanyaran d'altres gammes extra destacats.

La formació que arriba més en forma i amb més feina avançada és la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els rosats han fet un gran agost amb dinou gammes extra completats, a més de tres de carregats. Per a aquest dijous volen tornar a portar a plaça dos castells que ja han descarregat enguany, el dos de vuit i el quatre de nou sense folre. Alhora ho volen completar amb un castell de deu pisos que, amb tota probabilitat, serà el quatre emmanillat, un castell que l’any passat només ells van poder descarregar. Finalment, i després d'haver adquirit un gran rodatge en els canvis que ha tingut aquest any l'espadat, acabarien amb el primer pilar de vuit amb folre i manilles de l'any.

Tot i completar un agost ple d'entrebancs i d'haver hagut d'aixecar clarament el peu de l'accelerador, els Castellers de Vilafranca arriben a Sant Fèlix amb la màxima ambició. És per això que d'entrada sortiran amb el tres de deu amb folre i manilles. A partir d'aquí els dos castells més que volen enlairar són el dos de vuit sense folre, que ja han descarregat sencer a assaig, i el quatre de deu emmanillat, tot i que no està clar en quin ordre ho faran. La dels 'verds' serà l'última colla a actuar en un factor que també pot ser decisiu en l'elecció de l'ordre de castells. L'encara manca de rodatge de la nova enxaneta del pilar, però, farà que segurament els vilafranquins es decantin per l'espadat de set pisos amb folre.

La Joves de Valls ha tingut en el dos de vuit sense folre el seu gran valor d'aquest agost. Per tant, serà el seu castell estrella aquest dijous a Vilafranca. Els vermells també tenen clar que l'altre gran objectiu del dia és el cinc de nou amb folre  que ja van provar a la Bisbal sense sort. El tercer castell dels vallencs, en canvi, és una incògnita. El que té més opcions d'anar a plaça és el dos de nou amb folre i manilles, tot i que no descarten altres objectius més ambiciosos com el tres de nou sense folre, que han descarregat sencer fent servir la xarxa al seu local, o el quatre de nou sense folre. Alhora voldran tancar l'actuació amb el pilar de set folrat.

La colla que iniciarà la diada, els Minyons de Terrassa, és la que aquest any té menys bagatge en castells de gamma extra. Tot i això la seva tornada de vacances ha resultat molt beneficiosa en els assajos. Els malves ja han descarregat el dos de vuit sense folre en dues ocasions a la xarxa d'assaig i, per tant, serà un castell que anirà per Sant Fèlix. Els Minyons, a més, són l'única colla que l'ha intentat a plaça sense poder-hi haver fet l'aleta. Els altres dos castells que segurament completaran el programa seran el dos de nou emmanillat, que han carregat en dues ocasions enguany, i el tres de nou amb folre i agulla. De tota manera els egarencs també tenen el nou de vuit en cartera per si acaben descartant algun d'aquests castells. Finalment també tancaran l'actuació amb el pilar de set amb folre.