Ara Castells 25/06/2018

Les principals novetats del cap de setmana

Repàs dels resultats més destacats del 23 i 24 de juny

Ara
2 min
La Colla Vella dels Xiquets de Valls completa el primer 9d8 de l'any en la diada de Completes

BarcelonaAmb l'arribada de Sant Joan, una de les dates que marca un punt d'inici en la zona tradicional, les colles han fet un pas endavant i ha acabat esdevenint un dels caps de setmana més prolífics d'aquest d'any. A continuació fem un repàs dels resultats més destacats que s'han registrat.

La plaça del Blat gaudeix de gammes extra

El quilòmetre zero del món casteller ha esdevingut aquest cap de setmana l'epicentre del món casteller. En la diada de completes la Colla Vella ja va estrenar el nou de vuit, al qual van sumar el quatre de nou amb folre i pilar d'aquest diumenge. D'aquesta manera els rosats amplien el ventall de gammes extra en aquesta temporada, en què estan registrant grans resultats.

D'altra banda, la Joves de Valls no ha tingut tanta sort en els castells de nou bàsics, dels quals només han pogut sumar el tres de nou amb folre d'aquest diumenge. Tot i això, la feina dels del carrer d'en Gassó amb el dos de vuit sense folre els ha portat a carregar-lo aquest mateix cap de setmana en el més matiner de la història.

Jove de Tarragona i Sant Pere i Sant Pau triomfen a la plaça de la Font

Per Sant Joan, Tarragona també és escenari de castells amb la presència de les quatre colles tarragonines. Qui va assolir els millors resultats va ser novament la Jove de Tarragona, que va completar el primer quatre de nou amb folre de l'any. Per la seva banda, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau també van descarregar el primer quatre de vuit de la temporada.

Xiquets de Reus

Els del Baix Camp també han aprofitat el cap de setmana per fer un pas endavant en la temporada. Fins al moment els reusencs han tingut menys regularitat en els castells de vuit respecte a altres temporades. Tot i això, dissabte, en la diada de Sant Pere, van estrenar el dos de vuit amb folre i van completar la primera tripleta de vuit.

Altres resultats destacats

En la mateixa actuació de Sant Joan a Tarragona, els Xiquets de Tarragona van carregar al límit el primer dos de vuit amb folre del curs, mentre que els Xiquets del Serrallo també van estrenar el quatre de set amb agulla. Finalment també hi ha hagut altres novetats com ara el 5d7 dels Nois de la Torre, castell que l'any passat només van descarregar una vegada i que és el segon des del 2013. Alhora, els Castellers d'Altafulla han tingut en el 3d7 el primer castell de set de l'any.

stats